Bananai yra neįtikėtinai įvairiapusiški vaisiai: mes juos mėgstame dėti į tirštus kokteilius, valgyti kaip užkandį darbovietėje ar panaudoti pyragams, blyneliams bei duonai. Tačiau viena vertingiausių ir naudingiausių šio vaisiaus dalių – banano žievė – yra paprasčiausiai išmetama. Bananų žievės yra...
banano žievė
3 straipsnių
Alternatyvioji medicina skiria užtektinai dėmesio gydomajai vaisių ir daržovių odelių galiai. Paradoksalu, tačiau dažniausiai mes jas nulupame ir tiesiog išmetame, nepaisydami naudos, kurią galėtume iš jų gauti, rašo naturalcarebox.com.
Ar žinojote, kad bananui sirpstant keičiasi jo maistinė vertė? Sirpdami bananai tampa saldesni. Kodėl? Nes bananų sudėtyje esantys enzimai ima skaidyti krakmolą, kuris šiaip nėra saldus, į cukrų. Dėl to bananus taip pat yra lengviau virškinti, rašo tinklalapis „The Spirit Science and Metaphysics“.