Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
bananų duona
14 straipsnių
Bananų duoną su avietėmis rekomenduojame kepti tiems, kas nori greitai ir paprastai paruošiamo deserto. Šiam receptui tinka ir juosti pradėję bananai – tai bus puiki proga juos sunaudoti. Gardžią bananų duoną su avietėmis prieš patiekdami, jei norite, apibarstykite cukraus pudra.
Visi jau įpratę, kad rinkoje atsirandančios naujienos paprastai pristatomos žinomiems žmonėms, kuriuos sekioja fotografų minia. Laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson nutarė pasielgti kitaip – į naujausios savo knygos „Namų virtuvės hitai“ pristatymą ji sukvietė savo sekėjus, sociali...
Kartais tikrai nutinka taip, jog nusiperkame daugiau produktų, nei reikia. Jei jau nutiko taip, kad maisto produktų galiojimas artėja prie pabaigos, visada galime sugalvoti alternatyvių būdų, kaip išsisukti iš padėties. Tarkime, iš pernokusių bananų galima iškepti puikų gardumyną – bananų duoną.
Išsikepkite bananų duonos – šilta ir kvapni ji patiks visiems šeimos nariams. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė primena: „Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla.“...
Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto vaisiaus skonis. Visgi bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
Vasara yra geriausias metų laikas iškyloms: tam palankus ne tik saulėtas ir šiltas oras, bet ir gausus šviežių vaisių ir uogų pasirinkimas. Tačiau kiekvieno iškylautojo krepšyje turi atsirasti ir daugiau augalinio maisto užkandžių: toks pasirinkimas ne tik sveikesnis, bet ir draugiškesnis aplinkai i...
Kulinarinis menas virtuvėje? Kodėl gi ne. Kurti meno šedevrus galima ne tik su teptukais ar pieštukais drobėje, bet ir lėkštėje virtuvėje. Tam puikiai tinkantys įrankiai – prieskoniai, įvairios žolelės, kiti produktai, skirti patiekalui pagardinti. O rezultatas – nepaprastai gražūs kulinariniai gami...
Atėjus rudeniui dažniausiai griebiamės obuolių pyragų, tačiau juk galima išsikepti lygiai tokį pat gardų kepinį – tik su bananais. O kas gi jų nemėgsta? Novatorius Alfas parodys, kaip vos per vieną minutę pasigaminti bananinę duoną, nuo kurios kvapo prie stalo sulėks visa šeima! 8–10 asm. Gaminimas ...
Kartą metuose, gegužės pirmąjį sekmadienį, minima daugiausiai meilės skleidžianti šventė – Mamos diena. Parodyti dėmesį, pabučiuoti į skruostą ir kitaip nustebinti savo brangiausias moteris tądien yra tiesiog privalu. Jeigu stokojate idėjų, kaip priversti mamytes nusišypsoti, pakvieskite jas į namų ...
Tikriausiai nenustebinsime sakydami, kad bananas – bene populiariausias vaisius pasaulyje. Kai kurie bananų gerbėjai net tikina, kad jis galėjo būti pirmasis vaisius žemėje. Žinoma, ne toks, kokį mes matome dabar, nes bananai keitėsi evoliucijos metu – kaip ir viskas žemėje.
Bananų duona susižavi kiekvienas pabandęs jos išsikepti pats. Galite rasti daugybę bananų duonos receptų – nuo itin paprastų iki reikalaujančių atsakingo kruopštumo. Šį kartą dalijuosi savo atradimu – bananų duonos skonis itin dera su riešutų sviestu.
Nėra gardesnio užkandžio už bananus. Be to, juos labai patogu nešiotis ir suvalgyti net jei nėra galimybės nusiplauti rankų. Suvalgius bananų puikiai jausitės – jokio sunkumo skrandyje, nes bananai gerina virškinimą ir viso virškinamojo trakto veiklą.
Mūsų skaitytoja Arūnė dalinasi labai gardžios bananų duonos receptu.