Baravykas

88 straipsnių

Žemaitijos nacionaliniame parke esančiame Babrungėnų miške rasta daug raudonojo auksabaravykio įvairaus augumo vaisiakūnių. Tai baravykinių šeimos valgomas grybas, natūraliai augantis Šiaurės Amerikoje, bet jau daugiau nei prieš du dešimtmečius paplitęs Kuršių nerijoje. Dar šį baravyką vadina „balse...

Viktorija Dačinskaitė

Nors daugelis tikruoju grybavimo sezonu laiko rudens pradžią, pavasarį miškuose taip pat uždera nemažai grybų. Tiesa, nedaug kas žino, kad labai trumpam pavasarį-vasaros pradžioje pasirodo ir lietuvių mėgstamiausieji baravykai bei lepšės. Jų grybautojai šiemet jau aptiko.

Brigita Ragickaitė

„Delfi“ skaitytojas Arvydas su redakcija pasidalino dar nematyto baravyko nuotrauka – joje atrodo, kad iš grybo kepurės auga dar vienas, mažesnis grybas. „Radome tokius du gražius baravykus. Pamanėme, galbūt čia retas toks atvejis, ir norėtumėte aprašyti?“, – laiške su prisegta įdomaus grybo nuotrau...

Rūta Ežerinskė

Užpraėjęs savaitgalis grybautojus džiugino įspūdingais laimikiais. Švėkšnos miškuose grybavęs Egidijus rado 1,470 kg sveriantį baravyką, nuo jo tik šiek tiek atsiliko juknaitiškė Danutė, kurios laimikis - 1,360 kg grybų karalius. 1,200 kg baravyką taip pat Švėkšnos apylinkėse rado ir Regina. Grybaut...

Alvydas Unikauskas, LRT TELEVIZIJOS laida „Klauskite daktaro“, LRT.lt

Neįsivaizduojate, kokios naudos galite gauti reguliariai valgydami grybus, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, grybuose gausu įvairių medžiagų, sumažinančių pavojingų ligų riziką, kovojančių su streso padar...

Deividas Jursevičius, Gabija Narušytė, LRT RADIJO laida „Ryto garsai“

Voveraitės – prasčiausi grybai, priklausantys 3–4 kategorijai ir giminingi kempinėms, LRT RADIJUI sako gamtininkas Almantas Kulbis. Be to, jo teigimu, šiuose grybuose labai daug chitino – medžiagos, iš kurios sudarytas vabzdžių, vabalų išorinis skeletas (šarvai), tad voveraitės sunkiai virškinamos.