barbekiu

16 straipsnių

Eugenija Grižibauskienė

Jis – charizmatiškasis barbekiu guru, laidų apie maistą kūrėjas, kelių parduotuvių „Chef the Viking“ ir restoranų bei cecho, kur brandinama mėsa šeimininkas. Taip trumpai būtų galima pristatyti daugeliui šefo-vikingo vardu žinomą Vylių Blauzdavičių. Prie visų šių apibūdinimų dar derėtų pridurti tai,...

Eimantė Juršėnaitė, LRT.lt

Nors barbekiu kultūra vis labiau populiarėja, daugelis vis dar klaidingai mano, kad tai tas pats, kas kepimas grilyje. Iš tiesų barbekiu kepsninėje galima iškepti beveik viską, net ir morengų pyragą ar krembriulė, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Halina Bovševič. Pasak jos, barbekiu ga...

Kristina Pišniukaitė

Viską gaminkite pagal receptą, ir pažadu, kad mėgausitės kiekvienu kąsniu. Mėsa bus labai minkšta, tiesiog kris nuo kaulų, o barbekiu padažas – tobulas, nors gaminamas iš kasdienių ingredientų. Pasistengti reikės, bet verta. Raskite laiko šiai lėtai vakarienei, palepinkite šeimos narius ir nustebink...

Praėjusį savaitgalį sostinėje tradiciškai varžėsi pavasarinio barbekiu kepėjai ir buvo siekiama dar vieno Lietuvos rekordo. Šiais metais žiūrovai galėjo stebėti besivaržančias Lietuvos ir Estijos barbekiu komandas, kurios ant ugnies ruošė patiekalus iš vištienos, ir matyti, kaip siekiama dar vieno L...