Artėjant šiltiems pavasario orams, dauguma lietuvių nekantrauja išsinešti laukan kepsnines, užkurti grilius ir kartu su šeima ar draugais pasilepinti virš žarijų kepta mėsa. Kiekvienas lietuvis bent kartą gyvenime yra ragavęs mėsos šašlyką, o dažnas ir kepęs. Tačiau ar daugelis mėsos kepimo entuzias...
barbekiu
15 straipsnių
Grilio sezonui įsibėgėjus, ant žarijų gaminamo maisto entuziastai ima kreipti žvilgsnį ne tik į asmeniniuose kiemuose stovinčias kepsnines, bet ir į renginius po atviru dangumi, kuriuose galima pasimėgauti grill ir BBQ patiekalais. Neabejotinai didžiausias toks renginys Baltijos šalyse kiekvieną vas...
Jis – charizmatiškasis barbekiu guru, laidų apie maistą kūrėjas, kelių parduotuvių „Chef the Viking“ ir restoranų bei cecho, kur brandinama mėsa šeimininkas. Taip trumpai būtų galima pristatyti daugeliui šefo-vikingo vardu žinomą Vylių Blauzdavičių. Prie visų šių apibūdinimų dar derėtų pridurti tai,...
Kai pagalvojame apie grilį – dažniausiai jis mums asocijuojasi su armėniškais šašlykais ar amerikietiškais mėsainiais barbekiu padaže. Tačiau pasaulyje vyrauja ne tik šios grilio kepimo tendencijos, kilusios iš tradicijų, puoselėtų ilgus šimtmečius.
Gegužės 9-ąją nuo koronaviruso mirė žinoma virtuvės šefė, barbekiu mama vadinta Halina Bovševič. Sostinėje ilgus metus gyvenusi ir dirbusi 53-ejų moteris buvo puikiai žinoma kulinarijos srityje. Netikėta ir skaudi žinia paveikė kiekvieną šią virtuvės virtuozę pažinojusį žmogų, tačiau labiausiai Hali...
Lietuvoje maisto kepimas ant grotelių tampa vis populiaresnis ir skatina ieškoti naujų, dar neragautų skonių. Norintiems didesnės įvairovės, į pagalbą skuba virtuvės šefė, BBQ mama vadinama Halina Bovševič – ji sako, kad naujam skoniui sukurti nebūtina iš esmės keisti patiekalus ar pagrindinius jų i...
Barbekiu diena: grilinimo tradicijos pasaulyje – nuo duobėje kepamo jaučio iki desertų gaminimo kepsninėje (5)
Liepos 4 d. minima tarptautinė ant grotelių kepsninėse gaminto maisto, arba kitaip – barbekiu, diena. Anot prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo, Lietuvoje itin populiarėja ne tik kitose valstybėse įprastos kepimo ant grotelių technikos ar produktai, bet ir keičiasi pats požiūris į tokį maisto ruoši...
Sultingas, aukštos kokybės ir puikiai paruoštas mėsos kepsnys suvilioja ne vieną. Ir jei galvojate, jog toks patiekalas prieinamas tik restoranuose, klystate. Ryškaus aromato ir skonio mėsą nesunkiai pagaminsite ir namuose, tereikia žinoti, kokią mėsos dalį rinktis ir kokį gaminimo būdą taikyti. O j...
Šeštadienį, gegužės 11 dieną, per Ogmios miesto teritoriją pasklido gardaus dūmo aromatas – čia po atviru dangumi jau trečius metus vyko didelio gurmanų ir grilio mėgėjų dėmesio sulaukianti šventė „We Will Grill“.
Nors barbekiu kultūra vis labiau populiarėja, daugelis vis dar klaidingai mano, kad tai tas pats, kas kepimas grilyje. Iš tiesų barbekiu kepsninėje galima iškepti beveik viską, net ir morengų pyragą ar krembriulė, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Halina Bovševič. Pasak jos, barbekiu ga...
Pirmiausia apsimaukite gumines pirštines, tik būtinai juodas, kitaip priminsite gydytojus, o tada visi pamanys, kad esate tikri profesionalai, ir iškart besąlygiškai ims jumis pasitikėti – taip paprašyti pamokyti, kaip išsikepti gardžiausių grilio patiekalų, šmaikštavo patyrę barbekiu meistrai. Vien...
Viską gaminkite pagal receptą, ir pažadu, kad mėgausitės kiekvienu kąsniu. Mėsa bus labai minkšta, tiesiog kris nuo kaulų, o barbekiu padažas – tobulas, nors gaminamas iš kasdienių ingredientų. Pasistengti reikės, bet verta. Raskite laiko šiai lėtai vakarienei, palepinkite šeimos narius ir nustebink...
Vakarų Europoje tradicija tapęs grilio festivalis „Big Green Egg’s Flavour Fair“ jau antrąkart surengtas ir mūsų šalyje – sekmadienį smaguriai ir kepimo entuziastai rinkosi Verkių dvaro parke. Gero maisto mėgėjams skirtoje šventėje nuo pat ryto parko ore tvyrojo kepsninių dūmelis, skambėjo gyva muzi...
Praėjusį savaitgalį sostinėje tradiciškai varžėsi pavasarinio barbekiu kepėjai ir buvo siekiama dar vieno Lietuvos rekordo. Šiais metais žiūrovai galėjo stebėti besivaržančias Lietuvos ir Estijos barbekiu komandas, kurios ant ugnies ruošė patiekalus iš vištienos, ir matyti, kaip siekiama dar vieno L...