Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
batatai
22 straipsnių
Amerikietiško stiliaus batatų blynai, pagardinti klevų sirupu ir šonine, nepaliks abejingų. Tobulas variantas sotiems pusryčiams arba sekmadienio vėlyviems priešpiečiams. Batatų blynus patiekite dar šiltus.
Ruošdami šiuos pusryčius – batatų kepsnelius su virtais kiaušiniais – turėsite pasistengti, bet galime patikinti: bus dieviškai skanu! Šis patiekalas itin tinka lėtiems pusryčiams. Batatų kepsnelius su kiaušiniu valgykite karštus.
Varške įdaryta saldžioji bulvė – labai lengvas receptas. O reikės vos 5 ingredientų. Įdarytas bulves valgykite šiltas.
Dažnas linkęs manyti, kad metant svorį bulvės tuo metu tampa priešu, tačiau dietistė Egidija Indulytė tikina, kad tai – netiesa. Pasak jos, saikingai valgant ir tinkamai paruošiant bulves, jos nepridės papildomų kilogramų, be to, šiose daržovėse yra daug naudingų medžiagų.
Nors lietuviški patiekalai iš bulvių vis dar populiarus pasirinkimas, dėl angliavandenių baimės jų stengiamasi valgyti vis mažiau. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad bulvės visai be reikalo demonizuojamos: ar tai bus sveikatai naudingas patie...
Traškučius mėgsta daugelis, tačiau ar esate juos gaminę namuose? Naminiai traškučiai gali būti ne tik skanus, bet ir pakankamai subalansuotas užkandis. Ir nors traškučiai dažniausiai asocijuojasi su bulvėmis, juos pasigaminti galite iš pačių įvairiausių daržovių ir netgi vaisių, rašoma pranešime spa...
Turbūt kiekvienas galėtume išvardinti ne vieną būdą, kaip skaniai paruošti lietuvių taip mėgstamas bulves. O ar dažnai savo mitybos racioną papildote bulvių giminaičiais – batatais? Šios daržovės ne tik labai skanios, bet ir tinka norintiems palaikyti dailias kūno linijas. Žinoma, jei valgomos saiki...
Saugo nuo ligų, lėtina senėjimą: ši daržovė pilna naudų, tačiau viena klaida virtuvėje ją sugadina (44)
Nors mūsų mitybos racione dažniau atsiranda įprastos bulvės, tikriausiai esate ragavę ir saldžiųjų, vadinamų batatais. Jos pasižymi ne tik maloniu skoniu, bet ir gausybe naudingų savybių – batatai mažina lėtinių ligų ir vėžio riziką, lėtina senėjimą, gerina žarnyno veiklą ir yra naudingi regėjimui. ...
Saldžios bulvės, dar žinomos kaip batatai, turi daug panaudojimo būdų. Ši daržovė gali tapti puikiu desertu arba originaliu garnyru prie pamėgto patiekalo. Nors batatų auginimui prireiks paskirti nemažą daržo dalį ir nepritrūkti kantrybės, tačiau rezultatas išties džiugins.
Kad ir ką rodytų istorinės virtuvės tyrinėtojų tyrinėjimai, dauguma mūsų esame neperkalbami: bulvė buvo, yra ir bus mums, lietuviams, bene svarbiausia daržovė, o skaniai iškepti bulviniai blynai arba cepelinai vis dar reiškia ir reikš šventę mūsų skrandžiams. Net jeigu ta šventė šiandien neretai šve...
Ne paslaptis, kad galvojimas, ką valgai, gali padėti jaustis geriau, išvengti persivalgymo ir dalinti kūno linijas. Tačiau ar sveika mityba yra suderinama su sotumo jausmu ir skaniais patiekalais, nekainuojančiais krūvos pinigų?
Niekas nepaneigs, kad lietuvių draugystė su bulve – tai laiko patikrintas reikalas. Juk būtent ši daržovė daugelio virtuvėje griežia pirmu smuiku, o per šimtmečius jai dedikuotus receptus vargiai būtų galima sutalpinti į vieną knygą. Nors variacijų, ką ir kaip gaminti su bulve apstu, tačiau pirma mi...
Valgomieji batatai (populiariai vadinami „saldžiosiomis bulvėmis“) yra tikra maistinių medžiagų bomba. Jie padeda stiprinti imunitetą, reguliuoti kraujospūdį ir turi daug kitų privalumų.
25-erių Tomas išpildė savo vaikystės svajonę: apie jo keptus bulvių vaflius jau kalba visa Pilaitė (120)
Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni norėjo būti kosmonautais, mokytojomis ar kirpėjomis, kiti – policininkais, gydytojais ar virėjais. Deja, bet ne visiems vaikystės svajonės išsipildė. Tačiau vilnietis Tomas Kaminskas turi kitokią istoriją –...
Saldžiųjų bulvių – batatų – net neverta lyginti su įprastomis bulvėmis, nes batatuose yra dvigubai daugiau skaidulų, dvigubai daugiau kalcio, net 1300 kartų daugiau vitamino A, be to, jie padidina jautrumą insulinui. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų uni...
Oranžinės spalvos batatai (saldžiosios bulvės) beta-karoteno ko gero turi daugiau nei bet kokios kitos daržovės. Keli neseniai atlikti tyrimai parodė išskirtinę batatų savybę padidinti vitamino A kiekį mūsų kraujyje, ypač vaikų organizme. Kodėl gi jais retkarčiais nepakeitus mums įprastesnių bulvių?