batatai

22 straipsnių

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Turbūt kiekvienas galėtume išvardinti ne vieną būdą, kaip skaniai paruošti lietuvių taip mėgstamas bulves. O ar dažnai savo mitybos racioną papildote bulvių giminaičiais – batatais? Šios daržovės ne tik labai skanios, bet ir tinka norintiems palaikyti dailias kūno linijas. Žinoma, jei valgomos saiki...

2021.09.27 19:48
Brigita Ragickaitė

Nors mūsų mitybos racione dažniau atsiranda įprastos bulvės, tikriausiai esate ragavę ir saldžiųjų, vadinamų batatais. Jos pasižymi ne tik maloniu skoniu, bet ir gausybe naudingų savybių – batatai mažina lėtinių ligų ir vėžio riziką, lėtina senėjimą, gerina žarnyno veiklą ir yra naudingi regėjimui. ...

2021.04.22 06:01

Kad ir ką rodytų istorinės virtuvės tyrinėtojų tyrinėjimai, dauguma mūsų esame neperkalbami: bulvė buvo, yra ir bus mums, lietuviams, bene svarbiausia daržovė, o skaniai iškepti bulviniai blynai arba cepelinai vis dar reiškia ir reikš šventę mūsų skrandžiams. Net jeigu ta šventė šiandien neretai šve...

2020.03.14 16:54
Alvydas Unikauskas, LRT TELEVIZIJOS laida „Klauskite daktaro“, LRT.lt

Saldžiųjų bulvių – batatų – net neverta lyginti su įprastomis bulvėmis, nes batatuose yra dvigubai daugiau skaidulų, dvigubai daugiau kalcio, net 1300 kartų daugiau vitamino A, be to, jie padidina jautrumą insulinui. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų uni...

2018.04.20 11:39

Oranžinės spalvos batatai (saldžiosios bulvės) beta-karoteno ko gero turi daugiau nei bet kokios kitos daržovės. Keli neseniai atlikti tyrimai parodė išskirtinę batatų savybę padidinti vitamino A kiekį mūsų kraujyje, ypač vaikų organizme. Kodėl gi jais retkarčiais nepakeitus mums įprastesnių bulvių?

2015.12.09 05:30