Kotletų receptas – nemari klasika. Kaskart juos gaminant galima gauti vis kitokį skonį, tačiau rezultatas visada toks pat – džiuginantis. Kotletus patiekite su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
batonas
116 straipsnių
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Užtruksite vos 15 minučių ir jau galėsite skanauti česnakinį batoną su saliamo dešra. Dėmesio, šis užkandis – pikantiško skonio. Česnakinį batoną valgykite, kol karštas – toks jis pats gardžiausias.
Tokio įdaryto prancūziško batono tikrai užteks ne vienam pasisotinti. Beje, šis receptas – lyg du viename, mat ne tik sužinosite, kaip iškepti įdarytą batoną, bet ir išmoksite pasigaminti naminį česnakinį sviestą.
Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.
Įprastai cezario salotas gaminame su vištiena. Tačiau šios – kitokios, su krevetėmis. Kas valgė šias cezario salotas, liko sužavėti.
Netikras zuikis – nuo seno lietuvių žinomas ir mėgiamas patiekalas. Tik jei anksčiau jį gamindavo šventėms, šiandien galime jį pasigaminti ir eilinę dieną. Netikrą zuikį kepkite orkaitėje apie valandą.
kada, jei ne dabar virti cepelinus su grybais. Žinoma, norintieji gamins su mėsa ar varške. Tačiau bent kartą verta išbandyti ir cepelinus su grybais – fantastiški!
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė patiks ir gurmaniškų skonių ieškotojams. Tokią užtepėlę galima patiekti ir su žaliomis pjaustytomis daržovėmis. Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė tikrai patiks visiems ją ragaujantiems.
Žmonėms paukštelių palesinimas žiemą pramoga ir sąžinės numariminimas, kad ir aš padedu gamtai. Tačiau nežinant pagrindinių taisyklių galima pakenkti.
Konditeris dalijasi 4 naudingais patarimais, kaip sunaudoti padžiūvusį prancūzišką batoną: niekada nereikės išmesti (1)
Prancūzams ir visiems prancūziško batono mėgėjams paskutinė lapkričio diena ypatinga – trečiadienį jis buvo įtrauktas į UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.
Na kokios Kalėdos be netikro zuikio. Vieniems patinka jo nusipirkti pardyituvėje, tačiau, sutikite, kur kas maloniau jo išsikepti patiems. Netikrą zuikį iškepsite per 40 minučių.
Sviestinis moliūgas nelabai tinka skaptavimui, bet užtat puikiai panaudosite gamindami patiekalus. Vieno jų receptu ir dalijamės - sviestinio moliūgo ir juodųjų pupelių troškinio.
Ir neturint daug laiko galima pasiruošti skanų pomidorų užkandį. Ypač dabar, kai pilni krepšiai daržovių, rekomenduojame pasigaminti pomidorų užkandį – liksite patenkinti.
Norint iškepti tradicinį prancūzišką batoną tereikia keturių ingredientų – miltų, mielių, vandens ir druskos, bet tokie savo srities profesionalai kaip kepėjas Sebastianas Mauvieux turi ir savų šio kepinio paslapčių. 2012 metais Sebastianas Mauvieux buvo pripažintas geriausiu prancūziškų batonų kepė...
Jei jau nutiko taip, kad maisto produktų galiojimas artėja prie pabaigos, visada galime sugalvoti alternatyvių būdų, kaip išsisukti iš padėties. Pavyzdžiui, džiūstantį batoną panaudoti salotoms.
Cezario salotas bent kartą gyvenime, matyt, yra ragavęs kiekvienas. Jas valgome ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Pasirodo, daugelis mano, kad šios salotos buvo pavadintos Romos imperatoriaus Julijaus Cezario garbei. Tai mitas, mat jos yra italo virtuvės šefo Caesario...