Per pastaruosius dešimtmečius mityba labai pasikeitė – mums pažįstami patiekalai, atliepdami greito gyvenimo tempo poreikius, tampa vis modernesni, tačiau nepraranda maistinės vertės. „Herbalife Nutrition“ mitybos ekspertė Anastasia Kurginian paaiškino, kaip visavertis, subalansuotas maistas gali ti...
Batonėlis
13 straipsnių
Peter Rahal pardavė savo verslą už 600 milijonų dolerių. Dabar kamuojasi, galvodamas, ko imtis toliau.
Kartais labai norisi ko nors saldaus, o laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kaip tik ir buvo pasiūlytas paprastas deserto – kokoso batonėlių su šokoladu, kurį galite pasigaminti kiekvienas, receptas.
Didžiausiems smaližiams šis receptas bus tikra dovana. Šokoladiniu glaistu aplietas švelnaus skonio tortas, kuriame šokoladiniai biskvitai pertepti storu kokoso įdaru, labai primena visiems žinomą „Bounty“ šokoladuką. Būtinai išbandykite!
Avietiniai batonėliai – veganiški, tirpstantys burnoje, su lengva avietine rūgštele. Bandžiau gaminti patobulintus „Bounty“ batonėlius, bet išėjo dar geriau, nei tikėjausi. Vieni juos vadino sūreliais, kiti – šokoladukais. Bet kad ir kaip pavadinsi, rezultatas toks, kurį norėsis kartoti. Dar ir dar.
Jogurtiniai ledai, bet ne ledai. Šaldytas jogurtas su uogomis tiesiai iš daržo! Su paskutinėmis kvepiančiomis braškėmis, juodaisiais serbentais ir keliomis vyšniomis. Viską šiek tiek papuošiau burnočio sėklomis, na ir viskas. Šaldome porą valandų ir skanaujame.
Pirmasis pasaulyje „Ruby“ šokoladas atkeliauja į Lietuvą. Tai ketvirtoji šokolado rūšis, šalies parduotuvių lentynose atsirasianti šalia tamsaus, pieniško ir balto šokolado. Iš „Ruby“ kakavos pupelių gaminamas šokoladas išsiskiria švelnia rožine spalva.
Šie skanumynai visada gelbsti, kai užsinori kažko saldaus. Tuomet nereikia greit bėgti į parduotuvę, nes šaldytuve supakuoti į sandarias dėžutes jie gali stovėti net iki mėnesio. Šiuose batonėliuose nėra jokių nežinomu sudedamųjų dalių, o saldumą suteikia natūralus medus. Tik viena problema – iš tie...
Net nežinau, kaip tiksliausia būtų pavadinti šį receptą. Tai visiškai naujas skonis, kažkas tarp keptos avižinės košės ir energijos batonėlių. Man tikrai labai patiko, net sakyčiau, kad tai vienas iš geresnių savaitės paruoštukų (pasigaminame ir laikome šaldytuve visą savaitę). Puikiai tinka ir kaip...
Ar kada pagalvojote, kad iš paprasto virto burokėlio galima pagaminti skanų desertą? Šie batonėliai turi šiek tiek saldumo, bet nėra labai saldūs. Batonėliai be cukraus, kupini omega-3 riebalų rūgščių, geležies ir vitamino C. Su sėklomis, riešutais ir bananais. Taigi jeigu ieškote sveikesnių skanėst...
Tai dar vienas sveikas užkandis, kurį galima laikyti šaldytuve visą savaitę ir patogu visada turėti po ranka. Šie obuolių tyrės, avižų ir kokosų batonėliai yra labai skanūs ir palyginti nebrangūs.
Granolos batonėliai gali tapti sveikiausiu jūsų užkandžiu. Jo nereikia kepti, jis itin maistingas, be to, jame nerasite nė gramo cukraus, pieno produktų, gliuteno ir netgi kiaušinių.
Dakare diena gali būti labai ilga, o kelias tolimas. Lenktynininkams kartais reikia įveikti po tūkstantį kilometrų greičio ruožais ir pervažiavimais. Vairuoti trukdo ne tik gurgiantis pilvas. Karštyje, kuris čia gali siekti ir 50 laipsnių pagal Celsijų, labai greitai senka jėgos, krenta gliukozės ly...