Jei nuo Kaziuko mugės liko beigelių, jie tikrai pravers šiam pusryčių patiekalui. Maistingam, sočiam ir tokiam, kuris tikrai padės nubusti. Pusryčių beigelius valgykite, kol jie šilti.
beigeliai
4 straipsnių
Kalnai ir ryšuliai kvapnių, minkštų ir didelių riestainių, baronkų, beigelių su aguonomis, juodgrūde, sezamu, garstyčiomis bei saldieji su vanile stebina visus per kasmet kovo pradžioje šurmuliuojančią Kaziuko mugę.
Beigeliai, dar kitaip vadinami didriestainiais, labai populiarūs Amerikoje, tačiau jie kilę iš Rytų Europos. Čia juos tradiciškai kepdavo žydai ir būdavo itin populiarūs įvairiose mugėse. Beigelius galima pasigaminti ir patiems – jie puikiai tiks pusryčiams.
Niujorke atsiradusioje beigelių krautuvėlėje „Feltz Bagels“ viskas nuvelta iš vilnos. Lankytojai čia gali rinktis iš trylikos beigelių rūšių – visi netikri kepiniai pagaminti rankomis, juos galima rinktis tiek vienus, tiek su niujorkiečių pamėgtais įdarais ir pagardais:sezamo sėklomis, jautiena, agu...