Laidoje „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ jau lankėsi ne viena ryškiausia Lietuvos legenda. Šį kartą garsusis žurnalistas Orijus Gasanovas kartu gaminti pasikvietė legendinį kulinarinių laidų vedėją, virtuvės šefą Robertą Ščesnavičių. 4000 receptų sukūręs Robertas parodė, kaip pasigaminti nesudė...
Bešamelio padažas
8 straipsnių
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Bešamelio padažo reikia visur. Be jo neiškepsite gardžios lazanijos, neparuošite įvairių padažų prie mėsos, miltinių ir kitokių patiekalų. Ir kokie gi cepelinai bus be užpilo, kurio pagrindą sudaro bešamelio padažas.
Kartais į maisto kultūrą sveika pažvelgti per humoro prizmę. Tą patyrė ir vilniečiai, dalyvavę komiškame šou ir vakarienėje „Shitty Dinner“.
Mums neabejotinai geriausiai su lazanija siejamas Bešamelio padažas gimė prancūzų karaliaus Liudviko XIV dvare. O tai, kad iki šiol jis karaliauja virtuvėse, rodo jo aukštą rangą. Kaip ir minėta, lazanija ir Bešamelis yra užmezgę aistringą romaną, tačiau ne veltui šis padažas yra prancūzų kilmės – j...
Dabar mėginu prisiminti, kada pirmą kartą gaminau lazaniją… Ir negaliu, bet žinau, kad tai buvo gana seniai. Atsimenu, kad dėdavau visko, neretai ji būdavo per minkšta ir išbėgusi į šalis, ne kartą esu keitusi baltą padažą varške ar grietine. Bet tvirčiausiai lazaniją vis tik suklijuoja paprastas ba...
Kiekvienam patiekalui – savas padažas: 5 populiariausi receptai, kuriuos pagaminsite vos per keliolika minučių (22)
Daugelis neįsivaizduoja įvairių mėsos, žuvies ar jūrų gėrybių patiekalų be gardžių padažų, kurie suteikia maistui unikalų, o kartais – visiškai kitokį skonį. Padažai yra lengvai pagaminami, o svarbiausia – jiems nereikia jokių įmantrių produktų.
Daugelis neįsivaizduoja patiekalų be gardžių padažų. O ar kada susimąstėte, iš kokios šalies kilęs jūsų mėgstamiausias padažas?