Kuomet pagalvojate apie mieles, pirmasis vaizdas, kuris gali iškilti jūsų galvoje, yra apvalios, taisyklingos formos granulės, naudojamos kepant duoną. Tačiau mielės tai gana sudėtingi vienaląsčiai eukariotiniai mikroorganizmai, priklausantys grybų (Fungi) karalystei.
Beta karotenas
7 straipsnių
Specialistai primena: atvėsus orams ar rečiau pasirodant saulei fizinio aktyvumo neturėtume iškeisti į sėdėjimą ant sofos priešais televizorių, o subalansuoto, kokybiško maisto – į riebesnį ar saldesnį. Priešingai, kasdien būtina skirti laiko pasivaikščiojimams, laiku pasitikrinti sveikatą ir atidži...
Leidykla „Briedis“ pristato tarptautinių bestselerių „Diabeto kodas“ ir „Nutukimo kodas“ autoriaus dr. Jasono Fungo knygą apie vėžio biografiją „Vėžio kodas“
Greipfrutai yra išskirtiniai citrusiniai vaisiai, kurie yra mėgstami dėl savo įvairaus skonio – nuo saldžiai rūgštaus iki kartaus. Bet ką dar, be skoninių savybių, galime rasti šiame vaisiuje?
Žinoma, valgyti šias daržoves galima ir šviežias, tačiau sveikos mitybos šalininkams, vertinantiems maksimalų naudingų medžiagų kiekį, jas geriau vartoti termiškai apdorotas.
Augančio svorio priežastis gali slypėti jūsų užkandžiuose: mitybos specialistė pateikia 3 idealius variantus (40)
Dirbdama su pacientais dažnai pastebiu, kad netinkamas užkandžių pasirinkimas gali vesti link svorio priaugimo ir energijos nebuvimo. Nors maisto pramonėje gausu įvairiausių pasirinkimų, deja, ne visi jie yra naudingi mūsų sveikatai.
Profesorius rekomenduoja daugiau valgyti moliūgų: ypač gerai tiems, kurie kenčia nuo dažnos ligos (30)
Remiantis Harvardo mokyklos visuomenės sveikatos mitybos departamento atliktais moksliniais tyrimais, įrodyta, kad daug beta karoteno turinčio maisto vartojimas mažina vienos iš vėžio formų atsiradimo riziką, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto pro...