blynas
4 straipsnių
Dabar, kai jau kasamos šviežios bulvės, pats geriausias laikas ruošti šį patiekalą. Kadangi blynų tešla gaminama iš bulvių tarkių, be kiaušinių, be miltų ar kitų rišančių medžiagų, svarbu, kad bulvės būtų sultingos ir krakmolingos. Blyną, kurį gaminu pietums, kepu vieną didelį ir storą arba, jei pla...
Skandinavijos pasididžiavimas: vienas didžiulis blynas per visą skardą – ir paprasta, ir labai skanu (22)
4 asm. Gaminimas 15 min. Kepimas 25 min. Orkaitės temperatūra 220 °C
Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimai rodo, kad lietuviai vis dar maitinasi per riebiai, jų mityba stokoja grūdinių kultūrų, o daržovių kasdien valgo tik 40 proc. žmonių. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, net ir tradiciškai ne patį sveikiausią patiekalą galima padaryti tokiu,...