Kodėl verta dieną pradėti sveikais, maistingais pusryčiais? Todėl, sako mitybos specialistai, kad ryte gavę su maistu daugelio reikiamų medžiagų, ilgai būsite ne tik energingi, bet ir sotūs, o tuomet nekils pagundų sukrimsti kokį saldėsį. Esama vertingų košių, kurios rekomenduotinos ne tik norintiem...
bolivinė balanda
17 straipsnių
Mėgstantiems žuvies patiekalus, šis vilkešerio kepsnys taps tikru atradimu. Aromatingas, sultingas patiekalas nepalieka abejingų. Vikešerio kepsnį valgykite šiltą.
Šaltas, sausas oras ir žvarbus vėjas dažnai tampa sausų, trapių ir skilinėjančių plaukų priežastimi. Tamsiuoju metų laiku trūkstant vitamino D, plaukų spalva taip pat dažnai papilkėja ar išblunka.
Kruopa, kuri turėtų atsidurti kiekvieno mitybos racione: tai puikus baltymų ir geležies šaltinis (17)
Norėdami gyventi ir maitintis sveikiau, kasdien ieškome naujų produktų. Vienas tokių – bolivinė balanda, pasaulyje žinoma ir vertinama jau tūkstantmečius, bet savo populiarumą Lietuvoje auginanti pamažu, rašoma pranešime spaudai.
Artėjant pavasariui pradedame aktyviau rūpintis savo išvaizda ir sveikata. Žiemą nevengę sočių patiekalų, po truputį atsigręžiame į tuos produktus, kurie padėtų atkurti prieškarantinines kūno linijas, o pradėję sportuoti ieškome tokio maisto, kuris būtų naudingas mūsų raumenims. Po tamsios ir ilgos ...
Bolivinė balanda dar kitaip vadinama kynva. Ją galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir soči...
Kai kuriose pasaulio šalyse yra įprasta, kad grūdinės kilmės produktai sudaro net 70 proc. kasdienio mitybos raciono. Populiarėjant įvairioms mitybos praktikoms ir grūdinės kilmės produktų receptams, šiuos produktus atranda ir vis daugiau lietuvių. Jau esame pamėgę bolivines balandas, ispanišką šala...
Vieno puodo vakarienė – tikras išsigelbėjimas dienomis, kai pavalgyti reikia greitai, čia ir dabar. Privalumas, aišku, ne tik tai, kad vakarienė greita, bet ir tai, kad nereikia skirti laiko tvarkymuisi. Gaminant viename puode skoniai susimaišo – tai jaukus naminis maistas.
Tikras atradimas pasiilgusiems naujų ir sveikų patiekalų – bolivinių balandų ir avinžirnių kepsniukai (5)
Kai kartais pristinga idėjų pietums, pradedu varstyti spinteles ir kažkur tolimiausiame kamputyje netikėtai atrandu.... bolivines balandas. Kaip kad ir šiandien. Iš jų pagaminau nuostabius kepsniukus, kurių nereikia kepti keptuvėje, jie nesuyra net be kiaušinio ir puikiai tinka prie salotų ar „mėsai...
Norite pradėti maitintis sveikiau, bet nežinote, nuo ko pradėti? Nuolat jaučiate energijos trūkumą? Nusibodo sausi sumuštiniai arba pusryčių išvis nevalgote? Turime paprastą pasiūlymą. Tiesą pasakius, paprastesnį sunku būtų ir sugalvoti. Taip, greičiausiai jau atspėjote – atsakymas: pusryčiams rinki...
Belgijos teismas trečiadienį skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes porai, kurios septynių mėnesių sūnus mirė dėl netinkamos mitybos, nes buvo maitinamas augaliniu pienu.
Pusryčiai turtų būti ne tik sveiki, bet ir sotūs. Kitaip tariant, neturėtumėte jausti kankinančio alkio iki priešpiečių. Geriausias būdas išvengti gurgiančio pilvo jau devintą ryto – dėl to gali kartais kilti noras griebtis mažiau sveikų produktų – rinktis maistą, kuriame gausu baltymų, ląstelienos ...
Tiems, kam trūksta idėjų, kaip panaudoti bolivinę balandą, siūlau išbandyti šį sveikuolišką receptą. Lėkštėje susipins ne tik skirtingi skoniai bei spalvos, bet ir gausybė organizmui naudingų maistinių medžiagų.
Jeigu nežinojai, pakanka šiek tiek pakeisti savo racioną ir turėsi plokščią pilvą. Travisas Storkas, parašęs knygą „The Lean Belly Prescription“, padės tau suprasti, kaip teisingai tai padaryti.
Žinoma, esate girdėję apie ryžius ir miežius. Netgi apie bolivinę balandą ir soras – šie terminai taip pat įtraukti į jūsų sveikos mitybos žodynėlį. O kaip dėl viengrūdžių kviečių, iš kurių gaunamos kvietinės kruopos (it. farro)?
Pasirodo, kad daugelio mėgstami produktai – puikus baltymų šaltinis. Žmogaus organizmui jie būtini. Kiekvienoje kūno ląstelėje yra baltymų, jų būtina valgyti, kad gamintųsi naujos ląstelės ir pakeistų senas. Visi žino, kad puikus baltymų šaltinis – liesa paukštiena, tačiau yra ir daugiau šiomis mais...
Žmonėms, kurie kasdien suvalgo apie 34 gramus arba 1000 kcal pilno grūdo produktų, priešlaikinės mirties rizika sumažėja 17 proc. Sveiko maisto apologetus turėtų nudžiuginti naujiena, kad bolivinė balanda gali išgelbėti gyvybę, rašo Telegraph.co.uk.