Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Šios salotos yra ne tik gaivios ir skanios, jos taip pat yra labai maistingos ir sveikos. Puikiai tiks jei norite nustebinti svečius atkeliavusius į grilio vakarėlį!
bolivinės balandos
29 straipsnių
Šis receptas itin lengvas ir greitas, tačiau puikiai tiks Adventui.
Subalansuoto meniu užtikrinimui svarbu valgyti kuo skirtingesnį maistą, todėl ruošiant įvairius patiekalus reikėtų nepamiršti ne tik vaisių, daržovių, mėsos, žuvies, pieno, bet ir grūdinės kilmės produktų.
Šią vasarą siūlome išmėginti lengvas ir skanias salotas su bolivinėmis balandomis, lapiniais kopūstais ir spanguolėmis.
Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Minint pasaulinę košės dieną prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė...
Vienas akcentas net ir visai paprastą patiekalą pavers dar neragautu skanėstu: 3 originalūs receptai (2)
Kone kiekvieną pagrindinį patiekalą papildo pasirinktas garnyras, padedantis atsiskleisti pagrindiniams patiekalo skoniams. Bulvių košė ir salotos – tikra tradicinės virtuvės garnyrų klasika. Tačiau ir šioje srityje naujovių ar tradicinių pasirinkimų variacijų netrūksta. Įdomiais ir originaliais, ta...
Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Nors kynva primena grūdinę kultūrą, o ir prekybos centruose ji laukia būtent grūdų skyriuje, iš tiesų tai – bolivinės balandos sėklos. Bolivinės balandos vertinamos dėl maistinių savybių, mėgstantiems suktis virtuvėje nemažiau svarbus ir jos skonis – neišraiškingas, neutralus, tad puikiai tinkamas g...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Šiame patiekale susipina įvairūs, iš pirmo žvilgsnio, gal kiek netikėti skoniai, renginyje, kuriame buvo pristatytos įvairios piknikų vaišės, apie savo pagamintas salotas kalbėjo tinklaraščio „Maisto kelionės“ kūrėjai Karolina ir Marius. Patiekalas labai sveikas, vasariškas, gaivus, o svarbiausia – ...
Pietūs dėžutėje be mėsos? Tikrai įmanoma! Pripažinsiu, mano pietų dėžutėje mėsos būna beveik kasdien, tad labai didžiuojuosi tais retais kartais, kai sugalvoju kažką naujo be jos. Viena naujesnių idėjų – bolivinių balandų kepsneliai su cukinijomis ir sūriu.
Bolivinės balandos su kalakutiena – skani, greit pagaminama ir sveika vakarienė arba pietūs į darbą (13)
Šį kartą siūlau itin maistingą vakarienę iš supermaisto, bet recepto aklai sekti tikrai nebūtina. Vietoje kalakutienos galite naudoti savo mėgstamą mėsą, jūrų gėrybes ar visai nenaudoti gyvulinės kilmės produktų, daržoves taip pat galite keisti savo nuožiūra. Šį patiekalą labai patogu neštis į darbą...
Besirūpinantiems kūno apimtimis ir mėgstantiems sveiką gyvenimo būdą – antienos krūtinėlės be riebalų su bolivine balanda ir žaliomis daržovėmis receptas.
Laikas vietą ant vakarienės stalo užleisti kinų virtuvės įkvėptoms improvizacijoms. Neįprastu ingredientu patiekale tampa raudonosios pupelės – tikras augalinių baltymų, geležies ir antioksidantų šaltinis. Kitoks kiniško patiekalo ingredientas leidžia mums patirti naujus skonio pojūčius ir padaro jį...
Salotos su bolivinėmis balandomis labai gaivios, skanios ir maistingos. Šių kruopų sudėtyje gausu organizmui reikalingų vitaminų ir kitų naudingų mikroelementų bei mineralų. Be to, jos labai universalios, tinka ne tik gaminant salotas, bet ir apkepus, sriubas, troškinius ar košes.
Kokosinis chia sėklų ir bolivinės balandos desertas – vienas geriausių pastarojo mėnesio atradimų. Pasakiško skonio užkandis gali tapti ir mėgstamiausiais jūsų pusryčiais.
Gal ši duona ir nėra skaniausia visų laikų duona, tačiau vengiantiems gliuteno tai yra visai nebloga ir labai maistinga alternatyva mitybai paįvairinti. Tekstūra panaši į įprastos duonos, o skonis patiks tiems, kurie mėgsta bolivinę balandą.