bolivinės balandos

29 straipsnių

Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Minint pasaulinę košės dieną prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė...

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti...

Aida Žemaitytė

Nors kynva primena grūdinę kultūrą, o ir prekybos centruose ji laukia būtent grūdų skyriuje, iš tiesų tai – bolivinės balandos sėklos. Bolivinės balandos vertinamos dėl maistinių savybių, mėgstantiems suktis virtuvėje nemažiau svarbus ir jos skonis – neišraiškingas, neutralus, tad puikiai tinkamas g...

Šiame patiekale susipina įvairūs, iš pirmo žvilgsnio, gal kiek netikėti skoniai, renginyje, kuriame buvo pristatytos įvairios piknikų vaišės, apie savo pagamintas salotas kalbėjo tinklaraščio „Maisto kelionės“ kūrėjai Karolina ir Marius. Patiekalas labai sveikas, vasariškas, gaivus, o svarbiausia – ...

Natalija Kurganovė

Kokosinis chia sėklų ir bolivinės balandos desertas – vienas geriausių pastarojo mėnesio atradimų. Pasakiško skonio užkandis gali tapti ir mėgstamiausiais jūsų pusryčiais.

Kristina Pišniukaitė

Gal ši duona ir nėra skaniausia visų laikų duona, tačiau vengiantiems gliuteno tai yra visai nebloga ir labai maistinga alternatyva mitybai paįvairinti. Tekstūra panaši į įprastos duonos, o skonis patiks tiems, kurie mėgsta bolivinę balandą.