„Pagaliau įveikta pirmoji savaitės darbo diena. Sunkiai velki kojas namo. Galvoje vis dar tas pats „darbinis“ skruzdėlynas. Skrandis įkyriai primena apie savo poreikius. Pirmas žingsnis pro duris ir nė nepasilabinęs su antrąja puse skrieji prie puodų.“ – panašiu ritmu namo grįžta daugelis. Laimingie...
Bouillabaisse
5 straipsnių
Asmeninį maisto fotografijos projektą „52 kartai“ įgyvendinantis fotografas Robertas Daskevičius metams baigiantis pristato naują fotosesiją įkvėpimui, skirtą Kalėdoms. Joje – jauki ir netradicinė draugų iškyla žiemą su ant griliaus paruoštu šventiniu maistu.
Prabangiame „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje pačioje Vilniaus širdyje – priešais Katedros aikštę įsikūręs elegantiškasis restoranas „Telegrafas“ švenčia penkerių metų gimtadienį ir pristato atnaujiną rudenišką savo meniu, kurį sukūrė šefas Javieras Lopezas.
Pakalbėkime apie žuvienes, kurias verda prancūzai, t. y. „Bouillabaisse“ ir „Cotriade“. Kas yra „Bouillabaisse“? Tai Marselio žuvienė. Marselis – vienas didžiausių Prancūzijos miestų, Provanso ir Žydrosios pakrantės regiono sostinė, didžiausias Prancūzijos uostas ir didžiausias uostas prie Viduržemi...
Kokia turi būti tikra žuvienė? Žvejai ir gurmanai, taipogi įvairių šalių virtuvių šefai gali ginčytis nenuilsdami, tačiau esmė lieka viena – žuvienė gali būti įvairi, tačiau būtinai – skani. O tam reikia žinoti kelias pagrindines taisykles.