Neštis pietus į darbą yra mažiausiai 3 priežastys: sveikiau, skaniau, pigiau. Aišku, kiekvieną dieną sugalvoti, ką įsidėti į pietų dėžutę nėra taip paprasta, o turintiems vaikų tenka pasukti galvą kelis kartus labiau, nes sveikas maistas ne visada yra jų labiausiai mėgstamas. Tad mamos su tėčiais ko...
Brigita Baratinskaitė
9 straipsnių
Piknikas – gastronominis džiazas ir nuostabus tuo, kad nereikalauja jokių griežtų taisyklių. Galima improvizuoti, kurti ir niekas niekuomet nebadys pirštais, o tik stebėsis ir godžiai ragaus – juk ne veltui sakoma, kad gamtoje maistas yra kur kas skanesnis. Svarbiausia taisyklė ruošiantis iškylai ga...
Napoleono tortas – konditerijos klasika, šventiniu metu dažnai gaminama namuose ir graibstoma prekybos vietose. Jei iki šiol nebandėte patys jo pasigaminti, šventinis stalas suteikia puikią progą pasipuikuoti savo rankų darbo gardėsiu. Net jei ir nemėgstate saldžiai smaližiauti, Napoleono tortas neb...
Kūčių ir Kalėdų tradicijos – lietuviams ypač svarbios, kurios puoselėjama iš kartos į kartą. Visgi tyrimas atskleidžia, kad pirkėjų įpročiai keičiasi gerokai dažniau nei kartos: tik kas antras žmogus rūpinasi, kad per žiemos šventės būtų valgomi vien gerai pažįstami tautiški patiekalai.
Žiemos švenčių stalas daugelio namuose neapsieina be grybų. Nors jie – labai maistingi bei naudingi organizmui, kartu gali būti pavojingi sveikatai, jeigu paruošiami, laikomi ar vartojami netinkamai.
Planuojant šventinių vaišių stalą, įvairių užkandžių receptai tampa itin aktualūs – ypač tokių, kurie neatimtų daug laiko. Kad šventiniai užkandžiai būtų ne tik gardūs, bet ir sveiki, kartu su dietiste Vaida Kurpiene atrinkome 7 šventiškus receptus, kuriems paruošti neprireiks nė pusvalandžio.
Yra desertų, kurie sugeba magiškai nukelti atgal į vaikystę. Vienas tokių – medaus tortas, kurio receptūra metai iš metų nesikeičia, mat kam tobulinti tai, kas ir taip tobula. Gaminant medaus tortą svarbu tikslumas, susikaupimas ir kokybiškų ingredientų naudojimas, įsitikinusi „Vegetarian Cakes“ tin...
Mamos ir močiutės iš kartos į kartą perduoda tradiciją iš vasaros gėrybių virti uogienes, tačiau dažnam tai asocijuojasi su ilgu ir varginančiu gamybos procesu. Pranešime spaudai maisto ekspertai primena, kad uogienės nebūtinai turi būti verdamos. Sutrintos ir užšaldytos šviežios uogos išsaugo daugi...
Augalinis pienas per pastarąjį dešimtmetį sparčiai išpopuliarėjo ir įsitvirtino ne tik sveikos gyvensenos entuziastų, bet ir įvairius skonius mėgstančių mitybos racione. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių pamėgsta avižų, migdolų ar sojų pieną. Jie ne tik turi daug vertingų maistinių medžiagų, tačiau...