brokoliai

151 straipsnių

Brokolis – bastutinių (Brassicaceae) šeimos kultūrinė kopūsto (Brassica oleracea) atmaina. Valgomoji brokolių dalis – žiedkočiai ir pumpurai. Jie sudaro nedidelę ryškiai žalią (kartais – į mėlynumą) galvutę, sveriančią iki 300 g.

Jei kas sakė, kad nemėgsta brokolių, jie greičiausiai neragavo brokolių kotletukų. Patikėkite: peržiūrėję šį video įrašą skubėsite į parduotuvę brokolio (jei neturite šaldytuve) ir pagal šį receptą ruošite kotletukus. Minkšti, purūs – jie ne tik skanūs, bet ir labai maistingi.

Brokolių salotas su spanguolėmis pagaminsite be vargo, tereikės apie 10 min., kol viską susipjaustysite ir sumaišysite dubenyje. Salotos labai gardžios ir vienos, tačiau puikiai tinka ir su visais mėsos patiekalais, ypač su kepta vištiena, įvairiais kepsniais. Taip pat šios salotos yra nerealus užka...

LNK žinios

Dietistė Ugnė Radzevičienė pasakojo, kad šaltuoju metų laiku dauguma žmonių nori pradėti stiprinti imunitetą, todėl nuvažiavę į vaistines ieško ten papildų. Tačiau svarbiausia yra tai, kaip maitinamės. Taigi dietistė priminė, kokie maisto produktai turi daugybę gerųjų medžiagų, reikalingų šaltuoju s...

Rūtelė Foktienė

Brokolis – sveiko maisto etalonas. Ne visiems patinka jo skonis, tačiau šios kopūstinės daržovės nauda – iš tiesų didelė. Pirmiausiai dėl to, kad brokolyje gausu skaidulų – ir tirpiųjų, ir netirpiųjų. Kuo dar naudingas brokolis? Kaip jį paruošti, kad jis taptų skanaus patiekalo dalimi? Garuose ruošt...

Dovilė Barvičiūtė

Panevėžio rajono smulkieji daržovių ir daigų augintojai juo nuo žiemos nesiilsi ir sėja pasiraitoję rankoves. Kai kurias daržoves augintojai pasėjo dar vasarį ir jau džiaugiasi pasistiebusių daigų žaluma – šiltnamiuose stiebiasi svogūnų laiškai, salotų lapai, auga ridikėliai, dygsta pirmieji agurkų ...