Supermaisto produktai turi tokių naudingų maistinių medžiagų, kaip vitaminai, mineralai, skaidulos bei antioksidantai. Taip pat tai – maisto produktai, kuriuos galima vartoti kasdien ir lengvai atrasti savo virtuvės lentynose.
Bulgur kruopos
6 straipsnių
Greičiausias ir patogiausias būdas paįvairinti savo mitybą – susipažinti ir „prisijaukinti“ naujus, dar neragautus maisto produktus. Šį kartą pristatome jums bulguro kruopas. Kuo jos ypatingos ir su kuo dera, pasakoja dietistė, tinklaraščio „NomNom“ kūrėja Toma Dvelytė.
Vis labiau rudenėjant ir vėsiam orui tampant nuolatiniu mūsų palydovu norisi dubens karštos sriubos. Sriuba su lęšiais ir kruopomis ne tik sušildys kūną iš vidaus – dėl daugybės baltymų ilgai jausite sotumo jausmą, o imunitetą stiprinančios lęšių savybės pagelbės kovoje su šaltojo sezono „draugu“ pe...
Bulguro kruopos yra gaminamos iš kviečių ir labai paplitusios Artimųjų Rytų, Indijos ir Viduržemio jūros regionų virtuvėse. Sriuba su jomis tikrai nesudėtinga ir visiškai be gyvulinės kilmės riebalų. O jei negalite apsieiti be mėsos, į šį receptą galima labai paprastai įsupti ir ją.
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kvi...
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, j...