bulviniai blynai

49 straipsnių

Bulviniai blynai – riebaluose kepti blynai, kurių pagrindinis ingredientas yra bulvės. Dažniausiai gaminami iš tarkuotų arba trintų bulvių, bet taip pat kartais naudojama ir bulvių košė. Labiausiai paplitę Vidurio ir Rytų Europoje, žydų virtuvėje. Tradicinis Chanukos šventės patiekalas. Dažniausiai patiekiama su grietine, obuolių padažu arba džemu.

Riebus katinas: pagaliau radau vietą, kur bulviniai blynai – lyg monstrai, o šonkaulių porcija sveria visą kilogramą

9 bulvinių blynų receptai: su faršu, sūriu, varške ar pievagrybiais – visi tokie puikūs, kad sunku ir išsirinkti

6 receptai iš šviežių bulvyčių – patarė, kaip iškepti blynus, kad jie būtų traškūs

Gaminame iš virtų bulvių – 16 receptų svajojantiems apie gardžius ir sočius pietus

Išskirtinėms šventėms – 10 lietuviškų patiekalų: niekas negalės atsispirti

9 receptai su raugintais kopūstais – valgysite, kad net ausys links, o kai kurie receptai taps tikru atradimu

9 bulvinių blynų receptai: su faršu, sūriu, varške ar pievagrybiais – visi tokie puikūs, kad sunku ir išsirinkti

Restoranas namų virtuvėje: vienas gardžiausių patiekalų iš virtų bulvių, kurį paruošite vos per pusvalandį

Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti

Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti

Žemaičių blynai su gardžiu padažu – laukia puikūs pietūs

Tradiciniai žemaičių blynai – gardžiuosis visa šeima

Žemaičių blynai su varške

Žemaičių blynai su rikotos sūriu

Žemaičių blynai su vištiena

Žemaičių blynai su grybų įdaru

Žemaičių blynai

Žemaičių blynai KITAIP - ypatinga bulvių tešla

Ruošiamės Užgavėnėms: Kristina dalijasi 9 blynų receptais – įtiks kiekvienam skoniui

Eliza pataria, kaip iš vandeningų bulvių pagaminti tešlą bulviniams blynams nenaudojant miltų – bus ypač purūs

Roma Macijauskaitė

Maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvėje“ autorė Eliza Bielinė mėgsta bulvinius blynus. Tačiau, prisipažįsta, ne mažiau nei patys blynai, jai patinka prie jų gaminamas varškės padažas – sako, be jo ir blynai nebūtų tokie skanūs. Šiandien tinklaraštininkė dalijasi patarimu, kaip paruošti bulvinių bl...

2024.10.03 06:00
Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

„Blynai yra blynai, tad mokėti keliolika eurų už porciją bulvinių blynų atrodo daugoka. Bet yra vietų, kur jų galima suvalgyti ir pigiau“, – sako Palangos Basanavičiaus gatvėje užkalbinta Andželika, paklausta, kaip vertina kurorto bulvinių blynų kainas. O jų iš tiesų yra įvairių, kai kur siekiančių ...

2024.07.02 17:03
Rusnė Valatkaitė

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 78 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina sutiko pasidalinti traškių bulvinių blynų su varškės kr...

2021.11.12 18:40