Bulvių apkepas patogus tuo, kad paruoštą patiekalą pakanka pašauti į orkaitę ir pamiršti tol, kol iškeps. Iškepusį bulvių akepą apibarstykite žalumynais ir valgykite su mėgiamu padažu ar grietine.
bulvių apkepas
20 straipsnių
Bulvių apkepas – puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susitikimui. Taip pat jis gali būti pasiūlytas kaip užkandis šventėse ar iškilmingos vakarienės metu. Bulvių apkepas – labai skanus ir įvairiapusiškas patiekalas, kuris gali papuošti stalą.
Bulvių apkepas su troškinta jautiena, pagardintas kietuoju sūriu, – kas gali būti geriau? Tai idealus pasirinkimas jaukiai šeimos vakarienei, ypatingam pasimatymo vakarui ar net draugų susibūrimui. Bulvių apkepą su troškinta jautiena patiekite šiltą.
Labai mėgstu įvairiausius apkepus dėl skonių gamos bei lengvo paruošimo būdo. Šiuo metu labai pamėgau bulvių apkepus su kiaušiniu, kurie primena ispanišką tortiliją ar kyšą. Taip pat gamindama nepamirštu sūrių, kurie suteikia patiekalui sodrumo. Tad iš mano keleto eksperimentų gimė visai neblogas re...
Tai nuostabus šeimyniškas patiekalas. Galima valgyti ir kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvomis salotomis.
Ilgametis „Kalnapilio” vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas pasakoja, kad prancūzai visur ieško harmonijos, todėl jiems ypač svarbu, kad patiekalo skonis derėtų su gėrimu ir papildytų vienas kitą.
Kai orai tokie lietingi ir vis šaltesni, sriubos dieta atrodo labai gundančiai. Jei jos sąžiningai laikysitės, tai ir numesite svorio, ir išvalysite organizmą nuo per vasarą susikaupusių šiukšlių.
Šis bulvių apkepas man pats skaniausias ir, kas labai svarbu, labai lengvai pagaminamas. Pavadinau jį naujovišku, mat ruošiamas su mineraliniu vandeniu, kuris suteikia ypatingo purumo.
Mūsų skaitytoja Viktorija sako, kad yra tikra lietuvė, mat sunkiai ištveria vieną dieną be bulvių! Kadangi taip mėgsta šią daržovę, su ja prisigalvoja pačių įvairiausių patiekalų. Šį kartą siūlome išbandyti firmines Viktorijos bulves su ypač sočiu mėsos ir sūrio įdaru.
Jau drąsiai galima teigti, kad su visu smarkumu prasidėjo bulvių sezonas! Kiek įvairiausių patiekalų galima su jomis pagaminti... Griebkite bulvių skustukus ir pirmyn prie darbo!
Mėgstate bulves? Juk turgelyje jau galima įsigyti šviežutėlių! Tuomet siūlome pasigaminti bulvių plokštainį su varške.
Parduotuvėse ir turgeliuose jau galima rasti šviežių bulvių. Jos tokios skanios, kad pirštus apsilaižysite, tad verta iš jų gaminti pačius įvairiausius patiekalus.
Skaitytoja Rita mūsų redakcijai atsiuntė nepaprastai gardaus bulvių plokštainio receptą. Jo paslaptis – labai paprasta – traški sūrio plutelė, kuri paprastam kugeliui suteikia ypatingą skonį.
Savaitgalį tiesiog draudžiama skaičiuoti kalorijas, būtina mėgautis gardžiais patiekalais ir lepinti šeimą kulinariniais atradimais. Šį kartą siūlome išbandyti kitokį kugelį – pjaustytų bulvių apkepą.
Mano vyras pripažįsta tik vienos rūšies blynus – Kėdainių. Jie sotūs, gardūs ir labai tinka šaltiems rudens vakarams, kai norime kažko truputėlį riebesnio.
Sekmadieniais mūsų šeimoje atsirado nauja tradicija – kviečiamės artimiausius draugus ir visi kartu gaminame pietus. Šį sekmadienį iniciatyvos ėmėsi vyrai, jie kepė kugelį. Nepaprastai gardus patiekalas, kuriam sunku atsispirti, o mėgsta visi: ir suaugę, ir vaikai.
Mano autoritetas virtuvėje – močiutė. Jos patiekalai visada labai sotūs, gardūs ir pagaminti su daug daug meilės. Pavyzdžiui, tradicinis jos kugelis visus vaikus ir anūkus traukia važiuoti į kaimą.
Rudenį karaliauja visos daržovės, o ypač bulvės, nes iš jų galima pagaminti galybę skaniausių patiekalų. Štai 2 skirtingi apkepai-pyragai, kurie ir greitai pagaminami, ir labai labai gardūs.
Tai ne šiaip sau bulvių plokštainis - tai daržovinis kugelis. Ilgai ieškojau skanaus pyrago su cukinija recepto ir galų gale radau, verta išbandyti!
Mėgstate bulves? Tuomet siūlome pasigaminti bulvių plokštainį su varške.