Visi žino, kad bulvių traškučiai nėra sveikas pasirinkimas, bet kas gi gali jiems atsispirti. Tiesa, pastaruoju metu gamintojai prisitaiko prie pasikeitusių vartotojų norų ir vis dažniau bando pasiūlyti sveikesnes alternatyvas: traškučius iš daržovių, lęšių, žirnių, gruzdintus orkaitėje be riebalų, ...
bulvių traškučiai
22 straipsnių
Naminiai bulvių traškučiai, supjaustyti plonais griežinėliais ir pagardinti kvapniu žolelių prieskonių mišiniu ir paprikos užuomina, sukuria pikantišką ir aromatingą skonį. Šis užkandis tinka bet kokiai progai, pavyzdžiui, kino vakarams, iškyloms ar gimtadieniams. Bulvių traškučius patiekite su pada...
Nepalankaus verdikto sulaukęs „putės“ skonio traškučių sumanytojas: jaučiame spaudimą sukurti vyrų lyties skonį (13)
Prekės ženklą „Chazz“ valdančios lietuvių bendrovės „Gusania“ atstovai sulaukė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos verdikto dėl „putės“ skonio čipsų reklamai naudotų vizualų.
Sutikite – apsipirkinėjant apskaičiuoti produktus taip, kad ir skrandis būtų sotus, ir nieko išmesti nereikėtų – aukštasis pilotažas. Ypatingai, kuomet parduotuvių lentynos nusiklojusios šviežio derliaus gėrybėmis, iš tolo traukiančiomis akį ir nebyliai raginančiomis įsidėti jas į krepšelį.
Šokolado plytelė, sausainis, džiovintų vaisių sauja ar bandelė – iš pažiūros nekaltas užkandis, padedantis numalšinti kilusį alkį. Tačiau ilgainiui tokie užkandžiai gali turėti neigiamų pasekmių sveikatai ir net lemti silpnesnį imunitetą, sako dietistė Vaida Kurpienė.
„Mano atsakymas vienareikšmis – jų nereikėtų duoti“, – taip vaikų gastroenterologas prof. med. dr. Vytautas Urbonas pradeda pokalbį apie bulvių traškučius. Gydytojas vardina negalavimus, prie kurių atsiradimo prisideda plačiai žinomas užkandis ir siūlo atkreipti dėmesį į tai, kas nutinka kepant bulv...
Perspėja dėl nesveiko maisto: paauglio apakimo priežastis – gruzdintos bulvės ir bulvių traškučiai (45)
Ekspertai perspėja dėl galimų piktnaudžiavimo nesveiku maistu rizikų: apako vien gruzdintomis bulvytėmis ir bulvių traškučiais besimaitinęs paauglys, skelbia BBC.
Užsukus į didesnę parduotuvę akys tiesiog raibsta nuo įvairiausių užkandžių pasiūlos: bulvių traškučiai su svogūnais, paprikos skonio saulėgrąžos, kepinti karamelizuoti riešutai ir dar daugybė kitų. Kodėl taip sunku jiems atsispirti ir ką mes žinome apie jų gamybą bei sudėtį?
Nesuklysime pasakę, kad daugelis nesveiko maisto pavyzdžiu visų pirma įvardytų bulvių traškučius, populiariai vadinamus tiesiog čipsais. Atrodo, tai jau seniai visiems aišku, tačiau ir taip nuo jų lūžtančiose parduotuvių lentynose atsiranda vis naujų šiugždančių blizgių pakuočių, o tėvai bulvių traš...
Kartais taip norisi užkrimsti ko nors traškaus, bet perskaičius etiketėje, kiek cheminių medžiagų yra bulvių traškučiuose, noras juos kramsnoti labai greit išgaruoja. Pateiksime jums receptą, kaip pasigaminti skanių bulvių traškučių namie – juose nebus kenksmingų medžiagų, o užtruksite vos keliolika...
Riebus maistas gali sumažinti organizmo jautrumą insulinui ir padidinti su širdies ligomis siejamų riebalų lygį, teigia mokslininkai, kuriuose cituoja Didžiosios Britanijos naujienų portalas „indepdent.co.uk“.
Pirmadienį daugeliui teko suklusti. Mokslininkai paskelbė, kad duona, bulvių traškučiai ir bulvės turėtų būti gelsvos spalvos, o ne suskrudinti iki rudumo – taip sumažintume vartojimą chemikalo, kuris gali sukelti vėžį.
Tyrimai rodo - valgant bulvių keturis kartus per savaitę didėja rizika, kad pakils kraujospūdis. Riziką didina ne tik traškučiai, bet ir virtos, keptos bulves ar bulvių košė, rašo dailymail.co.uk.
Naujas Portugalijoje atliktas tyrimas pagaliau patvirtino, kad bulvių traškučiai iš tiesų gali tau padėti sulieknėti. Vadinamosios „apgaulės dienos“ ilgalaikėje perspektyvoje padeda laikytis sveikos mitybos plano.
Galbūt iš pirmo žvilgsnio tai atrodys neįprasta ir gal net juokinga, tačiau perskaityk, o po to pamąstyk. Ir galbūt tai jau neatrodys nei neįprasta, nei juokinga.
Mėgstamiausi svogūnų žiedai tešloje šio recepto dėka tampa dar skanesniais. Paruošiami greitai, o iš lėkščių dingsta dar greičiau. Labai tinka prie alaus/vyno.
Kas yra skaitymas iš lūpų, ko gero, žinome visi. O štai Masačiusetso technologijų universiteto (MIT) ir bendrovių „Microsoft“ bei „Adobe“ programuotojai sukūrė išties žadą atimantį algoritmą – jis jūsų išsakytus žodžius atkurs pagal, pavyzdžiui, greta jūsų ant stalo gulinčio bulvių traškučių pakelio...
Bulvių traškučiai skanūs, tačiau nesveiki. Juose daug kalorijų, druskos, transriebalų. Kadangi daugelis visgi nori bulvių traškučių, vertėtų pasidairyti sveikesnių alternatyvų.