Mėsainius galite drąsiai vadinti burgeriais, jei jums patinka. „Burgeris“ yra šalutinis normos variantas. Jei jums mėsainis gražiau, vadinkit mėsainiais, man neskauda.
burgeriai
20 straipsnių
Orijus Gasanovas pristatė savo mėgstamą plėšytos vištienos mėsainį: tarsi Amerikoje, tik dar skaniau (1)
Kas pažįsta Orijų Gasanovą ar seka jo keliones, tikrai žino, kad atvykęs į naują šalį, užkietėjęs keliautojas visuomet stengiasi paragauti bent vieną populiarų tos vietos patiekalą. JAV yra viena mėgstamiausių Orijaus kelionių krypčių, o sultingi plėšytos vištienos mėsainiai jau tapę neatsiejama šio...
Sugrįžusios saulėtos dienos kviečia kaitinti ir grilius. O kas gali būti geriau nei burnoje tirpstantis burgeris, kurį pagaminsite žinodami vos kelias gudrybes. Pavyzdžiui, kad prieš kepant mėsos paplotėlius, pirmiausia juos reikia palaikyti šaldytuve. O prieš dedant juos ant grilio – sukurti dvi ke...
Rugpjūčio 10 d. vyks jau aštuntus metus organizuojamas ir tradicija tapęs „Vilnius Burger Fest”. Į Vilniaus Tymo turgų festivalis kvies visus norinčius pasimėgauti dar neatrastais skoniais ir gundančiais maisto kvapais.
Atėjus vasarai, daugelis traukia į gamtą ir keliauja prie įvairių vandens telkinių, kur rengia pasisėdėjimus, piknikus ir grilio vakarėlius. Kaip rodo pardavimų duomenys, pirkėjų favoritu išlieka kiaulienos šašlykai, nors paskutiniu metu pastebimas ir kitų mėsų populiarumas. Tą progą, virtuvės šefas...
Trečiadienį Vilniaus Tymo turguje įvyks septintasis burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Neatskiriama miestietiškos vasaros dalimi tapusi šventė vėl paskandins senamiestį apetitą žadinančiuose maisto kvapuose.
Rugpjūčio 4 d. sostinėje įvyks septintasis gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius žmonių sutraukianti miesto šventėje šiemet bus daug naujų dalyvių ir atradimų.
Viena didžiausių Baltijos šalyse komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovių „Baltic RED“, savo portfelyje valdanti prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, šiuo metu vystanti daugiafunkcinio komplekso projektą vietoje buvusio „Merkurijaus“ Laisvės al. Kaune bei nesenai paskelbusi api...
Šiandien gatvės maisto entuziastai švenčia – daugelyje pasaulio valstybių minima nacionalinė mėsainių diena. Ir nors mėsainių festivalius ar didesnius susibūrimus keičia kulinariniai eksperimentai namuose – tai puiki proga pamėgtus restoranų ir gatvės maisto vagonėlių skonius perkelti į savo virtuvę...
Penktąjį kartą sostinės senamiestyje vyksta gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“.
Naujas mados klyksmas – burnoje tirpstanti plėšyta kiauliena: Vikingas parodė, kaip pasigaminti (95)
Burgeriai su plėšyta kiauliena tampa vienu populiariausių mėsos gerbėjų pasirinkimų. Iš JAV pietinių valstijų atkeliavusio kiaulienos ruošimo būdo esmė – ilgas kepimas žemoje temperatūroje, kuris užtikrina, kad mėsa bus minkšta, sultinga ir malonios tekstūros. Be to, šis patiekalas yra labai nebrang...
Tai nebuvo lengva, bet buvo verta. Šeštadienis, sunkiausia Vilniaus knygų mugės diena. Vienuolika valandų ant kojų, autografai, pirkėjai ir skaitytojai, ir dar patys sau susigalvojome darbą: nešti iš asmeninės kolekcijos kvepalus ir siūlyti juos skaitytojams pasipurkšti, kad jiems diena smagesnė būt...
Kitokie greito maisto restoranai populiarėja ir Lietuvoje: patiekalai ruošiami valandas, o pateikiami per minutę (5)
Šiuolaikinis gyvenimo ritmas ir požiūris į sveikatą Europoje, JAV ir apskritai visame pasaulyje diktuoja naujas maisto kultūros tendencijas. Jos ypač juntamos didmiesčiuose. Būtent ten sparčiai gausėja tūkstantmečio kartos pamėgtų fast casual restoranų. Štai Amerikoje, kur ir atsirado šios kategorij...
Šiandien jaunesnioji karta prioritetą teikia maisto kainai ir skoniui, o itin paprastus patiekalus iš kelių ingredientų dažnai gamina namuose. Statistiškai virtuvėje jie linkę praleisti iki 30 min. Kaip sako žurnalistas Andrius Užkalnis, jaunimas renkasi greitą, tačiau skanų ir kokybišką valgį. Atsi...
Atrodo, burgeriai niekada taip ir nenusileis nuo populiarumo viršūnių, o kiekvienam grilio meistrui garbės reikalas turėti po savo firminį receptą: išskirtinė bandelė, kokybiška mėsa, sūris, daržovės, na ir dar koks slaptas padažas. Būtent taip burgerius ir įsivaizduojame. Tačiau Lietuvą jau pasiekė...
Prisiminkite seniai pamirštus „bomžpakius“ – jų prireiks pasaulyje itin populiariems naujiesiems burgeriams (72)
Atrodo, burgeriai niekada taip ir nenusileis nuo populiarumo viršūnių, o kiekvienam grilio meistrui garbės reikalas turėti po savo firminį receptą: išskirtinė bandelė, kokybiška mėsa, sūris, daržovės, na ir dar koks slaptas padažas. Būtent taip burgerius ir įsivaizduojame. Tačiau Lietuvą jau pasiekė...
Praėjusią savaitę Vilniuje praūžęs burgerių festivalis tik dar kartą įrodė, kad lietuviai nebijo išbandyti naujovių ir vis labiau vertina gurmaniškus mėsainius. Tačiau šefai pastebi – populiariausių sąrašo viršuje vis dar puikuojasi klasikinis mėsainis su jautiena. Lietuviai renkasi nuo standartinio...
Kartais vaikštinėjant po Vilniaus senamiestį gali pasijausti kaip gamtoje, kur nosį kutena laužo dūmai ir rūkytos mėsos kvapas. Čia pat Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme įsikūrė kasmetinis vienos dienos burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“.
Jau rytoj, ketvirtadienį, Vilniuje bus pasiektas naujas asmenukių su burgeriais rekordas, o populiariausia grotažyme lietuvių socialinių tinklų paskyrose taps #pirstusapsilaizysi. Tai užtikrins senamiestyje vyksiantis kasmetinis gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“, žada renginio organiza...
Svečias atėjo, pavalgė ir išėjęs niekada nebesugrįš, o jį pakeis kiti lankytojai – tokiu verslo modeliu vis dar vadovaujasi nemaža dalis Palangos J. Basanavičiaus gatvės verslininkų.