Kokios Užgavėnės be spurgų, be čeburekų su mėsa. Maisto tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė dalijasi net penkiais Užgavėnių skanėstų receptais – keturių spurgų ir vieno čeburekų. Seilės kaupiasi vien į nuotraukas pažiūrėjus.
čeburekai
40 straipsnių

Čeburekai – iš tešlos ir įdaro pagamintas prodfuktas, kuris verdamas riebaluose. Tradiciškai čeburekai įdaromi mėsa, bet gaminami ir su grybų, varškės bei kitais įdarais.
Čia rasite spurgų receptų: Užgavėnių belaukiant: 5 spurgų ir čeburekų receptai – seilės kaupiasi vien pažiūrėjus
Apie kavines, kur galima paragauti čeburekų: Išbandę čeburekų verslą mažesniuose miestuose, ryžosi juos kepti ir sostinėje: papasakojo, kuo vilniečiai išrankesni
Kiek kitokia nei įprasta čeburekinė siekia pritraukti ir nostalgijos kamuojamus senjorus, ir naujų skonių pageidaujančius jaunus žmones (1)
Ilgą laiką čeburekus daug kas siejo su prekiautojais vasariškai įkaitusiame pajūryje, dar – stotimis ir turgavietėmis. Sovietmečiu šis užkandis turėjo ne itin gerą reputaciją, gal išimtis buvo tik naminiai čeburekai, kepti mamų ir močiučių. Tačiau pastaraisiais metais dėmesys jiems vėl auga. Nuo pra...
Jeigu prieš keletą metų čeburekų prekiautojai pajūryje buvo atsargesni, šiandien jie nuo nieko nesislapsto, nebėgioja, o su savo siūlomu maisto asortimentu tarp poilsiautojų nardo kaip žuvys Baltijos jūroje. Negana to, prekeiviai imasi ir išradingų priemonių, kad tik suviliotų daugiau pirkėjų. Štai ...
Čeburekai ir vėl užkariauja Vilnių. Šįkart nauja čeburekinė įsikurs vietoje, kur kadaise šie skanėstai jau buvo – Pylimo gatvėje.
Vilniuje atidarytas naujas restoranas, kur galima paragauti milžiniškų čeburekų – stebina ne tik dydis, bet ir kaina (5)
Vilniaus Užupyje pristatyta naujovė – čeburekai. Anksčiau čeburekus mieste buvo galima rasti praktiškai tik stoties rajone, o nuo šiol išskirtinių, milžiniškų čeburekų paragauti galima ir miesto centre atsidariusiame restorane.
Atvykę poilsiui į pajūrį, konkrečiai – į Šventąją, nenustebkite: pro jus gali sušmėžuoti komiksų, filmų ir net televizijos pažiba Žmogus voras. Šį „Marvel“ kompanijos personažą pažįsta bene kiekvienas, o didžiausią džiugesį jis suteikia vaikams – Žmogaus voro atributikos netrūksta nė vienoje žaislų ...
Šios vasaros pajūrio sensacija – milžiniški čeburekai: žmonės darosi fotosesijas ir dalinasi socialiniuose tinkluose (10)
Kol įvairios tarnybos čeburekų prekeivius stumia lauk iš paplūdimių, vieni Šventosios verslininkai sugalvojo kaip šių riebaluose keptų skanėstų mėgėjus prisivilioti pas save. „Kepame XXL dydžio, net 30 cm skersmens čeburekus“, – skelbia jie bei taip prisivilioja eiles valgytojų. Naujovės pabandyti n...
Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.
Augustė atliko eksperimentą – iškepė 2 rūšių tinginių čeburekus ir pasakė, kurie gerokai skanesni (1)
Sumaniusi palepinti šeimą gardžiu užkandžiu, maisto tinklaraščio „Ragautoja“ kūrėja Augustė Sudeikienė nutarė pagaminti dviejų rūšių tinginių čeburekus. Gamyba – itin paprasta, o iškepus gana greitai paaiškėjo ir nugalėtojas.
Paverstas paprastesniu patiekalas nebūtinai taps prastesnis. Todėl neturint laiko ruošti čeburekams tešlos galima kliautis kur kas greitesniu jų receptu, kurį siūlo tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.
Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės reikalaujantis patiekalas. Tačiau dėl sultingų ir sočių čeburekų verta pasistengti.
Rado rimtą konkurentę Palangai: čeburekai čia kur kas skanesni – dydis per visą lėkštę, o kainuoja tik kiek daugiau nei 3 eurus (3)
Šią vasarą po Lietuvą keliaujantis DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kartu su viena gražiausių Lietuvos scenos moterų, dainininke, grupės „Saulės kliošas“ vokaliste Juste Starinskaite nutarė aplankyti Kretingą. Netoli Palangos esančiame mieste jiedu atrado daug įdomių, dėmesio vertų vietų...
Kai nėra laiko ar kai virtuvėje tiesiog nesinorisi ilgai užtrukti, visada gelbsti šaldyta tešla. Kažin ar įsivaizdavote, kiek skanumynų galima iš jos paruošti: pusryčių keksiukus, vieno kąsnio sumuštinius su įvairiais įdarais, kibinus, bananinį pyragą, štrudelį ir net čeburekus. Viskas greita ir pap...
Užsimanėte čeburekų, tačiau esate pavargę ar maisto gaminimui neturite daug laiko? Jokia bėda! Turime jums receptą, pagal kurį gamindami čeburekais mėgausitės vos po 20 minučių.
Gaminti čeburekus nebūtinai turi būti ilgas ir varginantis darbas. Yra daug paprastesnis būdas, kaip juos pasigaminti traškius ir sultingus. Patarimas: gaminkite iš dvigubos porcijos, jei norite, kad čeburekų liktų ir kitai dienai.
Jei mėgstate čeburekus, šiems pyragėliams tikrai nesugebėsite atsispirti dėl traškios tešlos, sultingo įdaro ir aišku... dydžio!
Ponia Albina Tankevčienė Prienuose kepa skaniausius čeburekus. Jos kavinė čia veikia jau 23-ejus metus. Moteris sakosi šį verslą pradėjusi kišenėje turėdama vos 50 litų, o šiandien be šios veiklos ji nebeįsivaizduoja savo gyvenimo ir sako ilsėtis, sulaukusi 70 metų, dar nenorinti.
Vasaros karščiu ir atostogų ritmu alsuojančioje Palangoje kainos daugelyje viešojo maitinimo vietų jau aukštesnės už pernykštes. Daugelio antrųjų patiekalų kainos prasideda nuo 10 eurų. Tačiau vis tik liko daug kavinių, kuriose dienos pietūs kainuoja nuo 4 iki 6 eurų, bei greito maisto kioskų, kurio...
Gelbėtojų vadas Pirožnikas apie nuo jo pasprukusį ir vėl į paplūdimį sugrįžusį čeburekų prekeivį: jaunuolio ieško policija (254)
Kiekvienais metais Palangoje viešintys poilsiautojai yra matę paplūdimiu einančius ir čeburekų nusipirkti siūlančius prekeivius. Nors pliažo lankytojams čeburekai tampa greitais pietumis, visgi policijos pareigūnai ir gelbėtojai juos išvydę nesidžiaugia. Delfi domisi, ar daug šią vasarą suimta neleg...