Kai žmogui pavyksta sulaukti 100-ojo gimtadienio, natūralu domėtis jo sveikatos įpročiais.
česnakas
342 straipsnių
Valgomasis česnakas – (lot. Allium sativum, angl. garlic, vok. Knoblauch) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalų rūšis.
Atsižvelgiant į tai, kad širdies ir kraujagyslių ligos išlieka pagrindine suaugusiųjų mirties priežastimi, verta kuo labiau rūpintis širdies sveikata.
Šaltuoju metų laiku virusai ir peršalimo ligos tampa dažnesni, o organizmui būtina papildoma pagalba atremti ligų sukėlėjus. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai atskleidžia, kad imuninę sistemą galime sustiprinti į savo mitybą įtraukdami prieskonius ir žoleles, kuri...
Norint sulaukti gero kopūstų derliaus, svarbu kasmet laikytis sėjomainos taisyklių.
Augant sergamumo COVID-19 liga skaičiams, socialiniuose tinkluose vėl pasipylė melagienos tiek apie neva neveiksmingą vakcinaciją, tiek apie esą neįtikėtinus šios ligos gydymo būdus.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.
Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
Česnakas – tiesiog būtinas daugelio valgių komponentas, ši gardi prieskoninė daržovė lengvai pritaikoma ir paryškina net pačių paprasčiausių patiekalų skonį. Viena bėda – specifinis, ilgai išliekantis kvapas, kuris gali sugadinti pirmo bučinio prisiminimą ar reputaciją tarp kolegų. Ar įmanoma pašali...
Be abejonės, skaniausia ruošti iš jaunų daržovių – jos cukinijų blynams tinkamiausios. O pagardinti cukinijų blynus galite įtarkuodami morką – garantuojame, kad patiks. Cukinijų blynus valgykite su grietine ar jogurtu.
Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.
Ruošiantis į pikniką labai pravers prancūziškas batonas su česnakiniu sviestu. O kad būtų dar gardesnis, jį praturtinkite rozmarino aliejumi. Prancūziško batono su rozmarino aliejumi gamyba užtruks vos kelias minutes.
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.
Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.
Kukurūzų iešmeliai – vieno kąsnio užkandis, kurį smagu paimti į rankas ir dar smagiau ragauti. Tokie nedideli užkandžiai – populiariausi rengiant vakarėlį ar pikniką gamtoje. Rūkyta saldi paprika kukurūzų iešmeliams suteiks pikantiško prieskonio.
Prasidėjusi vasara ir šilti orai vilioja vis daugiau laiko praleisti gamtoje. Tačiau smagų laisvalaikį gryname ore dažnai apkartina šiuo metu suaktyvėję vabzdžiai. Ne tik įkyriai zyziantys, bet ir skaudžiai kandantys kraujasiurbiai sukelia smarkų niežulį, o kai kuriais atvejais net ir stiprias alerg...
Patyrę sodininkai vasaros viduryje česnakų lapelius suriša mazgais. Dėl ko jie tai daro, pasakojama publikacijoje „Būtinai suriškite česnako plunksną į mazgą – ir rezultatas jus nustebins po savaitės“ vienoje iš interneto svetainių.
Šitaip paruošta pita su pesto padažu ir kumpiu puikiai tiks įsidėti į iškylos krepšį. Užkandis itin sotus ir maistingas. Pitą su pesto padažu ir kumpiu galima paruošti ir į pietų dėžutę.