česnakas

344 straipsnių

Valgomasis česnakas – (lot. Allium sativum, angl. garlic, vok. Knoblauch) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalų rūšis.

Roma Macijauskaitė

Daugelis medikų primena – česnakas „kvepia“ sveikata. Jam priskiriama daug naudingų ypatybių, daugelis iš jų yra moksliškai pagrįstos. Nuo senų laikų žmonės vartodavo česnaką, gydydami ligas ar jų profilaktikai. Specialistų teigimu, česnakas iš tiesų vertingas daugeliu aspektų. Gydytojai dietologai ...

2025.01.21 15:33

Šaltuoju metų laiku virusai ir peršalimo ligos tampa dažnesni, o organizmui būtina papildoma pagalba atremti ligų sukėlėjus. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai atskleidžia, kad imuninę sistemą galime sustiprinti į savo mitybą įtraukdami prieskonius ir žoleles, kuri...

2024.11.11 14:41

Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.

2024.08.06 07:10
Eglė Gabrilavičiūtė

Česnakas – tiesiog būtinas daugelio valgių komponentas, ši gardi prieskoninė daržovė lengvai pritaikoma ir paryškina net pačių paprasčiausių patiekalų skonį. Viena bėda – specifinis, ilgai išliekantis kvapas, kuris gali sugadinti pirmo bučinio prisiminimą ar reputaciją tarp kolegų. Ar įmanoma pašali...

2024.07.25 06:15

Be abejonės, skaniausia ruošti iš jaunų daržovių – jos cukinijų blynams tinkamiausios. O pagardinti cukinijų blynus galite įtarkuodami morką – garantuojame, kad patiks. Cukinijų blynus valgykite su grietine ar jogurtu.

2024.07.18 00:00

Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.

2024.07.10 06:42

Kukurūzų iešmeliai – vieno kąsnio užkandis, kurį smagu paimti į rankas ir dar smagiau ragauti. Tokie nedideli užkandžiai – populiariausi rengiant vakarėlį ar pikniką gamtoje. Rūkyta saldi paprika kukurūzų iešmeliams suteiks pikantiško prieskonio.

2024.06.13 00:00