Mažytės, apvalios, juodos arba baltos spalvos ispaninio šalavijo (arba chia) sėklos šiuo metu yra vienos populiariausių sėklų – galima net sakyti, kad dalis žmonių dėl jų yra „lengvai pamišę“. Vanduo su chia, granola su chia, duona su chia, desertas su chia... Kur tik jos neužtiksi. Apie tai, ar šis...
chia
4 straipsnių
Gardus chia sėklų pudingas su braškėmis tiks ir pusryčiams ir sveikuoliškam dienos užkandžiui.
Išgirdęs čija pavadinimą ne kiekvienas iš karto suprastų apie ką kalbama. Čija - lietuviškai vadinamas ispaninis šalavijas – tai nepaprastai maistingos juodai baltos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.
Lietuvoje apie chia augalo, kurį moksliškai reikėtų vadinti ispaniniu šalaviju, sėklas žinoma nedaug, nors šis produktas yra vartojamas jau daugiau nei 4000 metų. Šį augalą plačiausiai vartojo inkai ir actekai, tad Centrinėje Amerikoje jis žinomas ir vertinamas jau daugybę metų. Jo naudingosios savy...