Šie maisto produktai gali padėti palaikyti gerą smegenų sveikatą.
chia sėklos
26 straipsnių
Pudingo su burokėlių ir šokolado kremu – unikalus skonis: šiek tiek saldus ir šokoladinis su šilauogėmis. Jis gali sukelti įdomią ir malonią patirtį visiems, kurie mėgsta naujoves desertuose. Pudingas su burokėlių ir šokolado kremu galite į traukti į šventinį valgiaraštį.
Jei įprasta burokėlių sriuba nusibodo, kviečiame pasigaminti trintos. Ir pagardinti ją sėklomis. Pabaigai pagardinkite burokėlių sriubą balzamiko actu.
Vienas iš tų atvejų, kai grožis ir skonis kalba patys už save traškūs pūstų ryžių pyragėliai. Neįtikėtinai trašku! Dekoracijos tikrai ne vien dėl grožio, jų dėka, kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio. Todėl siūlau nebijoti ir puošiant improvizuoti.
Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja sveiko maisto madų viršūnėse ir užsitarnavo garbingą super maisto statusą. Jei norite paįvairinti įprastą pusryčių meniu ar ieškote sveikesnės alternatyvos naktinei ledų porcijai, chia sėklų pudingas gali būti...
Kale kopūstai, goji uogos, chia sėklos – super maisto titulą užsitarnavę tolimų šalių produktai, kuriuos pamėgo ir lietuviai. Tačiau mitybos specialistai teigia, kad šiuo metu tendencijos po truputį keičiasi vietinių ūkininkų naudai – į madą grįžta sezoniniai, gimtoje šalyje užauginti ekologiški pro...
Mažytės, apvalios, juodos arba baltos spalvos ispaninio šalavijo (arba chia) sėklos šiuo metu yra vienos populiariausių sėklų – galima net sakyti, kad dalis žmonių dėl jų yra „lengvai pamišę“. Vanduo su chia, granola su chia, duona su chia, desertas su chia... Kur tik jos neužtiksi. Apie tai, ar šis...
Ar sutinkate, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas? Aš tai tikrai be pusryčių, puodelio kavos ir serialo net nesivarginu pradėti dienos! Jei žinau, kad ryte reikės skubėti, pusryčius gaminu vakare (avižos per naktį, chia pudingas ir pan.) ir niekada jų nepraleidžiu, nes ramūs ir lėti pusryčia...
Ši duonelė soti ir gausi maistinių skaidulų. Viso kepalėlio vienam žmogui užteks visai savaitei, jei ne ilgiau. Man patinka savijauta suvalgius riekę šios duonos. Nesijaučiu išsipūtusi ir užturbinta cukraus (kaip po įprastų miltų duonos). Šią duonelę tikrai verta pabandyti išsikepti ir, žinoma, para...
Ispaninio šalavijo sėklos, liaudyje dar vadinamos „čija“ (angl. chia), yra ypač maistingas produktas, jos naudojamos daugybėje receptų – pudingų, blynų ir įvairių desertų gamyboje. Šios sėklos pasižymi unikalia savybe sugerti skysčius ir įgauti želatinos konsistenciją. Dėl to jos dažnai naudojamos k...
Grikių ir chia sėklų pusryčiai, paruošiami iš vakaro, yra tikrai neįtikėtinas atradimas. Skonis fantastiškas, o ir improvizacijai vietos begalė – pagardinkite šiuos pusryčius džiovintais vaisiais, riešutais, naudokite sojų, kokosų ar migdolų pieną. Jeigu norisi, grikius maišykite su avižų dribsniais...
Kokosinis chia sėklų ir bolivinės balandos desertas – vienas geriausių pastarojo mėnesio atradimų. Pasakiško skonio užkandis gali tapti ir mėgstamiausiais jūsų pusryčiais.
Daugiau sveikų ir skanių receptų rasite tinklaraštyje „Skaniai ir sveikai“.
Kol nesibaigė savaitgalis, siūlau paeksperimentuoti ir pasilepinti sveikais ir itin lengvai paruošiamais naminiais ledais. Svarbiausia – išlaisvinti fantaziją!
Pasirodo, yra labai veiksminga natūrali priemonė, mažinanti pilvo apimtį ir padedanti nuo uždegimų bei pilvo pūtimo, rašo homeremediesgarden.com. Ir ją nesunku pasigaminti patiems.
Vieni čijos, kitaip vadinamos ispaniniu šalaviju, sėklas giria, kad jos padeda sureguliuoti svorį ir palengvina virškinimą, kitiems jos patinka, nes organizmui suteikia daug naudingųjų medžiagų. Na, o dar šios sėklos įvairiuose patiekaluose gali atstoti kiaušinį.
Rūpinimasis tuo, ką valgome, susidomėjimas produktų sudėtimi ir sveikų bei energiją visai dienai garantuojančių patiekalus gaminimas jau tapo tikra mada. Tačiau didėjantis produktų pasirinkimas retai virsta klausimu, ar parduotuvėse atsiranda naujų maisto produktų. Atsakymas būtų tvirtas „Taip“ – Eu...