Kalnuotame Kaukaze plytinčiame Sakartvele gaminami koldūnai – tai ne eilinis maistas. „Aš pats nesu kartvelas, tačiau pirmiausia atvykęs į Sakartvelą išmokau valgyti chinkalius“, – sako Sergejus Širisnkis.
chinkaliai
9 straipsnių
Puiki gamta, tradicinis maistas ir svetingi žmonės – tai geriausiai apibūdina kalnuotąjį Sakartvelą. Šiltuoju metų laiku ši šalis gali pasiūlyti ramų poilsį prie Juodosios jūros, o žiemą kviečia slidinėti. Keliautojai iš Lietuvos šią šalį jau seniai pamėgo ir ji rikiuojasi geidžiamiausių krypčių sąr...
Kalnuotame Kaukaze plytinčiame Sakartvele gaminami koldūnai – tai ne eilinis maistas. „Aš pats nesu kartvelas, tačiau pirmiausia atvykęs į Sakartvelą išmokau valgyti chinkalius“, – sako Sergejus Širisnkis. Išskirtinę vietą kartvelų virtuvėje užimantys chinkaliai – tai koldūnai, paprastai gaminami su...
Kalnuotame Kaukaze plytinčiame Sakartvele gaminami koldūnai – tai ne eilinis maistas. „Aš pats nesu kartvelas, tačiau pirmiausia atvykęs į Sakartvelą išmokau valgyti chinkalius“, – sako Sergejus Širisnkis.
Prieš beveik penkerius metus Ukrainos Lvovo mieste atsidaręs nedidelis gruziniškų koldūnų chinkalių restoranėlis sulaukė tokio pasisekimo, kad dabar tai yra 50 restoranų tinklas keturiose šalyse. Penktadienį „Khinkalnya Georgian Restaurant“ atvėrė duris ir Kaune.
Sveiki atvykę į Lietuvą, kur sustojo laikas. Net ne sustojo: čia laiko rodykles suka į kitą pusę. Į tuos laikus, kuriuos prisimenu iš basakojės sovietmečio vaikystės.
„Chinkaliai yra klasikinis tradicinis gruzinų užkandis, galima sakyti – Gruzijos vizitinė kortelė“, – tvirtina restorano „Chinkalnia Vilnius“ virėjas Vadimas.
Lietuviai neabejingi saulėtų šalių virtuvėms, viena iš jų – gruziniška, įsitikinęs vos prieš kelias savaites duris atvėrusio restorano „Chinkalnia Vilnius“ vadovas Gediminas Vilūnas. Pristatydamas tradicinius šios virtuvės patiekalus juos sudeda į tris „ch“: tai chinkaliai, sriuba charčio ir visi ch...
Sutikite Naujuosius gruziniškai! Ar pavyks „Gatvių istorijoms“ išpešti tikro chačapurio receptą? (4)
„Gatvių istorijos“ sveikina DELFI TV žiūrovus su Naujais metais iš gruziniško restorano ir kviečia ne tik pasigrožėti kaukazietiškos virtuvės šedevrais, bet ir išmokti juos pasigaminti. Chačapuris, chinkaliai, kulinarinės legendos, ugningi tostai ir nuoširdus bendravimas – argi galima būtų sukurti n...