Kepta čiabatos duona su fetos kremu – tikras vasaros vakarėlių užkandis. Nes kur vasara, linksmybės, ten – ir kepta duona. Keptą čiabatos duoną su fetos kremu patiekite iškart.
Čiabata
19 straipsnių
Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Įdomu, kiek gerų receptų neturėtume, jei ne maisto tinklaraštininkių, dosniai besidalijančių receptais, atkaklumas. Antai Zina Bružienė, tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė, čiabatą norėjo iškepti jau kadais – nuo tos dienos, kai dar sovietmečiu jos paragavo pirmą kartą.
Kai nėra laiko, o alkis pjauna, puikus sprendimas – pasigaminti sotų sumuštinį su dešra, sūriu ir įvairiomis daržovėmis. Puikaus skonio sumuštinis didelis, tad pasisotinsite ne vienas.
Itališkos salotos „Panzanella“ – lengvas patiekalas. Daug daržovių liudija, kad po šio patiekalo nesijausite apsunkę. Itališkas salotas puoškite bazilikais.
Kas nežino nuostabaus skonio gaspačo sriubos. O gardžiausia ji tada, kai ruošama namuose. Gaspačo sriubą pagardinkite pipirais.
Iš pirmo žvilgsnio – labai paprasta, tačiau išties labai gardi yra šalta sriuba „Salmorejo“. Pomidorai ir česnakas – kas mėgsta šį derinį, tas neatsilaikys ir prieš šią sriubą. Šaltą sriubą „Salmorejo“ patiekite su vytintu kumpiu.
Brusketa su rikota ir citrininiais žirneliais – pusryčiams ar pavakariams. Išnaudokite tą laiką, kai yra šviežių žirnelių. Brusketą su rikota ir citrininiais žirneliais puoškite mėtų lapeliais.
Jei iškylausite ar terasoje ruošite grilį, pasigaminkite brusketų su keptais persikais ir kumpiu. Gurmaniškas užkandis. Brusketos su keptais persikais ir kumpiu nepalieka abejingų.
Šalta sriuba „Ajo Blanco“ – nespėsite net sureaguoti, o sriuba jau bus lėkštėje. Gardi ir labai gaivinanti. Šaltą sriubą „Ajo Blanco“ patiekdami apšlakstykite aliejumi.
Gaspačas su melionais ir mėtomis – pats geriausias patiekalas karštą dieną. Ir gaivu, ir sotu. Gaspačas su melionais ir mėtomis neabejotinai taps viena mėgiamiausių sriubų.
Čiabatą paprastai perkame prekybos centre, tačiau retas žino, kad jos galima išsikepti ir namuose. Tam tereikia pasiruošti mielinę tešlą. Tiesa, tešlos kildinimo procesas nėra greitas, bet laukimą atpirks šviežia ir traški čiabata.
Žirnių sriubą, mitybos specialistų patarimu, tinka valgyti tiek mažiems, tiek dideliems. Ir iš tiesų – kaip sodri, vasara kvepianti sriuba gali nepatikti. Valgykite žirnių sriubą užkąsdami tamsia čiabata.
Naujausią „Lidl“ pasiūlymą išnarstė po kaulelį: arba tai rinkodaristų „chaltūra“, arba ciniškos patyčios (17)
Prekybos tinklo „Lidl“ klientas reklaminį pasiūlymą pirkinių krepšelį visai savaitei susikomplektuoti neišleidžiant nė 20 eurų sutiko labai kritiškai ir išnarstė po kaulelį. Viską apskaičiavęs matematiškai vyriškis konstatavo: „Arba tai rinkodaristų chaltūra, arba ciniškos patyčios.“ Labiausiai šioj...
Kaip namie pasigaminti raugo ir čiabatos duoną? Du paprasti būdai, dėl kurių viskas pavyks sklandžiai (29)
Pasikeitusios gyvenimo sąlygos ne vieną lietuvį paskatino ieškoti naujų pomėgių, kuriais būtų galima džiaugtis neišeinant iš namų. Tad šiuo neįprastu laikotarpiu dažno tautiečio virtuvėje išbandoma vis daugiau naujų receptų, iš kurių išskirtinio dėmesio šiemet sulaukė natūrali raugo duona (angl. sou...
Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, tačiau lietuvių skonis keičiasi – ...