Cikorija – augalas, kurio sėklas, šaknis, džiovintus žiedus naudoja medicinoje, kulinarijoje ir fitoterapijoje. Šio augalo dalyse gausu maistingų medžiagų, jis naudingas širdžiai, gerina virškinimą, padeda palaikyti pastovų svorį.
cikorija
6 straipsnių
Bendras botanikų ir matematikų darbas atskleidė nuostabius gamtos dėsnius. Gamtoje mes matome šią harmoniją išreikštą per augalus, gyvūnus, žvaigždes, planetas, ciklus, periodus ir t.t. Paaiškėjo, kad saulėgrąžų sėklose, pušies kankorėžiuose, ananaso žievėje išryškėja Fibonačio skaičių seka.
Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į stulbinamą pasisekimą turėjusios laidos herojės žolininkės, chemijos mokslų daktarės Ksaveros Vaištarienės namus viename Vilniaus daugiabučių. 87 metų mokslininkė svečiui parodė virtuvę, kurioje gimsta išskirtinai svei...
Tie, kurie negali gerti kavos – sergantieji širdies ir kraujagyslių, nervų ligomis, dažnai griebiasi jos pakaitalo – cikorijos, arba trūkažolės. Ji ne tik skani, bet ir naudinga. Jos galima dėti ir į natūralią kavą – skoniui pagerinti.
Tie, kurie negali gerti kavos – sergantieji širdies ir kraujagyslių, nervų ligomis, dažnai griebiasi jos pakaitalo – cikorijos, arba trūkažolės. Ji ne tik skani, bet ir naudinga. Jos galima dėti ir į natūralią kavą – skoniui pagerinti.
Cikorija - tai daugiamečio mėlynžiedžio žolinio augalo trūkažolės šaknys, kurios skrudintos ir maltos yra naudojamos maistui kaip kavos pakaitalas.