Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
čili troškinys
8 straipsnių
Čili troškinio laikas – kai vėsu. Kai trūksta saulės ir šilumos, norisi karštį sukeliančio maisto. Toks ir yra čili troškinys. Valgykite užkąsdami tortilija ar skrebučiais su česnaku.
Ant grilio galima kepti ne tik šašlykus ar mėsos kepsnius, bet ir virti sriubas, plovą ar gaminti įvairiausius troškinius. Vienas jų – pasaulyje ir Lietuvoje pamėgtas čili troškinys.
Tokio troškinio jūs dar neragavote: grilio virtuozas Vadimas Amosovas pasakė slaptąjį ingredientą (7)
Grilio patiekalų mėgėjams – šios srities meistro Vadimo Amosovo čili troškinio receptas. Vyras juokauja, kad dėl šildančių savybių patiekalas puikiai tinka šaltiems žiemos vakarams, o vasarą vietą skrandyje puikiai atranda po audringo savaitgalio.
Rudenėjant taip ir norisi sotesnio ir neretai – aštresnio maisto. Ir tikriausiai pirma mintis, šaunanti į galvą tokiais atvejais, – jautienos troškinys. Taigi būtinai išbandykite firminį garsiojo kulinaro Jamie Oliverio receptą. Jautienos krūtininė šiam troškiniui suteiks ypatingos tekstūros ir ryšk...
Troškiniui, plačiai žinomam chili con carne vardu, geriausia naudoti jautienos faršą, tačiau jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų mišinį. Į troškinį taip pat galite papildomai įdėti kukurūzų ir daugiau įvairesnių pupelių. Troškinys labai g...
Klasikinis čili troškinys yra tiesiog nuostabus, o dabar pats metas tokiems sušildantiems patiekalams. Kai jau gaminu, tai visada dvigubai – dalį užšaldau ir panaudoju vėliau. Labai rekomenduoju kuo tiksliau laikytis gamybos eigos ir naudoti nurodytus ingredientus.
Kai už lango dieną nepastebimai keičia vakaras, kuomet lauke taip drėgna ir telkšo balos, skrandis pats ima siųsti signalus apie aštrų troškinį, kurio prikirtus, lapkričio darganos neatrodytų tokios niūrios. Naminio maisto entuziastas Tadas Ustinavičius pasiraitoja rankoves ir netrukus mus pradžiugi...