Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
cinamonas
532 straipsnių
Cinamonas – prieskonis, gaunamas iš kai kurių cinamono (Cinnamomum) genties medžių žievės. Naudojamas daugiausia saldiems patiekalams pagardinti. Cinamono tėvynė yra Pietų ir Pietryčių Azija, tačiau iki pat XVI a. šio prieskonio kilmė europiečiams buvo nežinoma.
Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Iškepkite ispaniškų pyragėlių čiurų – pradžiuginsite visus. Kiek užtruksite, bet tai verta jūsų pastangų. Čiuras valgykite, kol šiltos.
Daugelis daržovių yra natūraliai saldaus skonio, todėl puikiai tinka ir desertų gamyboje. Šis veganiškas pyragas su riešutais ne tik skanus, bet ir palankesnis tiems, kurie stengiasi valgyti sveikiau, tačiau ypatingai mėgsta saldumynus. Desertams puikiai tinka morkos, moliūgai, saldžiosios bulvės, c...
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Willas Bulsiewiczius, medicinos mokslų daktaras, gastroenterologas, bestselerio „The Fiber Fueled Cookbook“ autorius ir „Zoe“ medicinos direktorius JAV, yra aistringas – neskaitant žarnyno mikrobiomo – kavos megėjas. Tiesą sakant, daktaras Bulsiewiczius sako, kad tai vienas iš dviejų jo mėgstamiausi...
Blynai su obuoliais – vienas paprasčiausių ir, gal nesuklysime, populiariausių recepetų pusryčiams. Greitai pagaminami sveikesni blynai patinka visiems, kas tik mėgsta tokius patiekalus. Pateikite blynus su obuoliais apibarstę cukraus pudra su cinamonu ar mėgiama uogiene.
Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
Tofu apkepe gausu baltymų, kurie suteiks sotumo jausmą, bet taip pat šis apkepas yra ir šiek tiek saldus. Todėl tiks jeigu norite saldesnių pusryčių ar pietų, bet taip pat gali būti ir sotus desertas. Prie šio tofu apkepo puikiai tiks bet kokios uogos ar augalinis jogurtas.
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.
Kai pagalvoji, juk keksiukai daug patogiau nei pyragas. Dozė – optimali, o ir skonis nedideliame gabalėlyje labiau atsiskleidžia. Ir dar ką smagu žinoti – šituos keksiukus su obuoliais pagaminsite labai greitai.
Žinoma, dėl skonio sunku ginčytis, tačiau apverstas karamelizuotų obuolių pyragas daugeliui yra gardžiausias. Šiek tiek užgaišti jį kepant reikia, bet dėl fantastiško skonio pyrago verta. Karamelizuotų obuolių pyragą valgykite dar šiltą.
Trapūs ir burnoje tirpstantys filo tešlos krepšeliai su riešutais papuoš tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Beje, šie desertai yra sotūs, tad pasimėgaus visi norintieji. Filo tešlos krepšelius su riešutais neabejotinai gaminsite dar ne kartą.
Grilinto sūrio su obuolių ir svogūnų pagardu receptą išsisaugos kiekvienas, kas tik planuoja laiką leisti ir gaminti lauke. Neabejojame – svogūnų ir obuolių čatnį pamėgsite iškart. Grilintą sūrį galima gaminti ir virtuvėje – ant namų grilio.
Jei laiko nėra, o norisi deserto, kepkite bananus su cinamonu. Greita ir skanu. Bananus patiekite karštus, aplietus juodu šokoladu ir su ledais ar plakta grietinėle. Puikus desertas.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Palaipsniui įvedus į gyvenimą nedidelių pokyčių, jų suma garantuos trokštamą rezultatą. Tarkime, jei turite tikslą artėjant vasarai šiek tiek padailinti kūno formas, įtraukite į mitybos racioną daugiau prieskonių, kurie spartina medžiagų apykaitą ir padės pasiekti tikslą.
Bananų spurgos – ypač lengvai ir paprastai paruošiamas desertas. Spurgas pagaminsite vos iš dviejų ingredientų. Greitai iškepusias bananų spurgas beliks apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
Jei vengiate valgyti kukurūzus, nes nepatogu juos graužti nuo burbuolės, šis receptas pakeis jūsų nusistatymą. Ketvirčiais pjaustytos ir paruoštos kukurūzų burbuolės bus puikus patiekalas pietums, o atvėsusios taps gardžiu užkandžiu. Keptus kukurūzus patiekdami apšlakstykite majonezu.