Mikrobangų krosnelė jau seniai tapo kasdienio maisto ruošimo gelbėtoja. Joje galima ir pašildyti maistą, ir atitirpinti mėsą ar net gaminti kelių komponentų patiekalus. Tik mikrobangų krosnelę lengva užteršti, ant vidinių paviršių greitai susidaro išdžiūvusios dėmės, o kvapas nėra labai gaivus.
citrina
142 straipsnių
Citrinà – citrinvaisis, kuriuos mezga kai kurie citrinmedžiai (Citrus).
Mokslininkas atskleidė suktą prekybininkų triuką: kodėl citrusiniai vaisiai parduodami supakuoti į oranžinius arba geltonus tinklelius? (2)
Ko gero esate pastebėję, kad parduotuvėje parduodami citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, apelsinai, mandarinai, klementinai ar citrinos būna supakuoti į oranžinius arba geltonus plastikinius tinklelius.
Šamo filė su žirniais receptas itin pravers, kai stinga laiko. Lengvas ir gana greitai bei paprastai paruošiamas patiekalas kiekvieną ragautoją nustebins gardžiu ir maloniu skoniu. Šamo filė su žirniais – puikus patiekalas iškylai.
Ar gali būti vasariškesnis patiekalas nei kepta lašiša su daržovėmis. Lengvas, nekaloringas – tokiu patiekalu galima mėgautis ir vakare. Valgykite keptą lašišą vos iškeptą.
Dar vienas lengvas patiekalas į vasaros valgiaraštį – kepta jūrinė lydeka. Čia puikiai dera žuvies švelnumas, prieskoninių žolelių pikantiškas skonis ir cukinijos lengvumas. Kepta jūrinė lydeka tiek skoniu, tiek išvaizda nė kiek nenusileidžia restorano patiekalams.
Nė kiek neabejojame, kad kiekvienas grilio meistras turi savų gaminimo kepsninėje gudrybių – kas firminį marinato receptą po devyniais užraktais slepia, o kas jau seniai atradęs, kaip iškepti tobulai sultingą kepsnį. Keliomis gudrybėmis, kurios tikrai palengvins gaminimo procesą, pasidalinti norime ...
Ant grilio kepkite ir žuvį – šamo filė tešloje receptas čia labai tinka. Žuvį patiekite su grilintais smidrais – pasimėgaukite šia daržove, kol dar sezonas. Šamo filė tešloje patiks ir vaikams.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Paruoškite lašišos tartarą su avokadu – bus nuostabūs pusryčiai. Palankūs sveikatai ir tikrai gardūs. Patiekite lašišos tartarą ant skrebučio, puošdami virtais putpelių kiaušiniais ir ikrais.
Iš visų jėgų spaudžiate citriną, tačiau, regis, vis tiek joje liko sulčių. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys tokį metodą, kuris nereikalauja fizinių jėgų, o ir sultis iš vaisiaus išspausite iki galo.
Iškepus pyragą, keksą ar plokštainį laukia ne pats smagiausias darbas – iššveisti kepimo indus, nugramdyti prikepusio maisto likučius. Vargiai kam šis užsėmimas patinka. Tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks siūlo sprendimą, kuris nemalonų darbą pavers greitu ir efektyviu.
Valymo entuziastė pademonstravo, kaip, naudodama vieną vos keliasdešimt centų kainuojantį maisto produktą, įveikia sunkiausius virtuvės valymo iššūkius.
Citrinose gausu vitamino C ir kitų antioksidantų, kurie palaiko širdies sveikatą.
Vien tik pagalvoję apie citriną kartais nejučia susiraukiame, tačiau taip elgtis tikrai nėra reikalo – šis rūgštus vaisius yra net labai naudingas mūsų sveikatai! Taigi, jūsų dėmesiui – 13 naudingų receptų iš citrinų.
Pirmiausia šie tortilijų suktinukai patrauks akį – dėl rožinės spalvos. Na o paragavus šio užkandžio sustoti nesinorės. Tortilijų suktinukus prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Šventėms paruoškite ir iškepkite karpio kepsnelių. Iš išorės traškių, viduje – minkštų ir sultingų. patiekite karpį su grietinėlėje troškintomis daržovėmis.
Jei iki šiol manėte, kad upėtakį paruošti sudėtinga, netrukus persigalvosite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, pagal kurį šią žuvį gali ruošti net niekada to nedaręs.
Šis receptas – puiki vieno kąsnio užkandžių idėja švenčių stalui. Pagaminti paprasta, o ir netruksite ilgai. Paruoštus užkandžius papuoškite smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.
Šį vaisių visada verta turėti namuose – citrinos tinka ne tik maistą ruošiant, bet ir gėles auginant
Apie stebinančias ir kone stebuklingas citrinos savybes žino daugelis. Tai – vienas iš vaisių, kurį visuomet verta turėti namuose. Citrinos gali virsti ne tik pasakiško skonio desertais, subalansuoti patiekalų skonį, bet ir tapti nepamainomu bei visai pigiu pagalbininku namų ruošoje. Žinovai atsklei...