Perkate maisto produktus turguje, tikėdami, kad ten jie yra sveikesni, šviežesni, ekologiškesni ir apskritai kokybiškesni negu prekybos centruose? Kai kuriais atvejais tai išties yra tiesa ir verta pirmenybę teikti turgaus produkcijai. Bet kartais pirkdami produktus turguje ir stipriai rizikuojate s...
Danguolė Gasparavičienė
11 straipsnių
Vartoti maisto papildus ir vitaminus dabar populiariu. Tikimasi, kad tai ne tik padės apsisaugoti nuo ligų, užsitikrinti visų būtinų medžiagų kiekį, bet ir sustiprins nagus, plaukus, padės sulieknėti ir netgi nesenti.
Būtent vaikystėje formuojasi sveikos gyvensenos įpročiai ir nuo to gali priklausyti viso tolimesnio gyvenimo kokybė. Ne paslaptis, kad šiandien vaikai yra įpratę rinktis nesveiką maistą, o vietoj fizinio aktyvumo – pasyvų laisvalaikio leidimo būdą.
Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti? Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. ...
Spalio viduryje parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti pusgaminius, kuriuos tereikia tik atšildyti ir iškepti ar išvirti. Populiarėja ir jau paruoštų šaldytų patiekalų, kurių paruošimas – itin greitas, vartojimas.
Parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti pusgaminius, kuriuos tereikia tik atšildyti ir iškepti ar išvirti.
Šiuolaikinis gyvenimo tempas, masinis judėjimas, laiko nėra ne tik valgymui, bet tuo labiau jo gaminimui. Iš vienos pusės restoranai ir kavinės tarsi išsigelbėjimas, kai neturime laiko ruošti patys, tačiau žiūrint kitu kampu, ką mes gauname viešojo maitinimo įstaigose, ar tai sveikatai palanku?
pasitinkame gavėnios arba apsivalymo laikotarpį, kuris tęsis septynias savaites iki Šv. Velykų kovo 27 d. Mūsų senoliai nevalgė mėsos, negėrė pieno, susilaikydavo nuo saldumynų, kavos bei žalingų įpročių.
Šiandien, minint Šv. Agotos duonos dieną, daugelis nesusimąsto pirkdami duoną prekybos centruose, kad nuo senų senovės duona buvo ne tik garbinama kaip sveikatos šaltinis, bet buvo pagrindinė maitintoja. Dažniausiai ji buvo rauginta viso grūdo ruginių miltų duona. Tuo tarpu XXI a. duonos rūšių yra g...
Prekybos centrai, parduotuvės, turgūs ir kitos prekyvietės „lūžta“ nuo maisto, jis visas atitinka maistui keliamus Europos sąjungos ir nacionalinius teisės aktus ir yra saugus.
Žmogui vis sunkiau susivokti maisto produktų rinkoje, kur spekuliuojama „sveiko maisto“ sąvokomis. Daugelis tapatina „ekologiškumą“ su „sveikumu“ ir jei kasdieninėje mityboje naudojama keletas ekologiškų maisto produktų – tai supranta kaip nauda sveikatai.