Kai už lango siautėja vėjai ir audros, norisi ko nors šilto, sotaus ir gal net su aštrumo gaidele. Žemiau rasite būtent tokių patiekalų receptus: vištienos su brokoliais ir sojų padažu, azijietiškos daržovių sriubos, kalmarų su pomidorais ir kokosų pienu ir kt. Bijoti, kad receptai jums bus per sudė...
daržovių sriuba
12 straipsnių
Lietuvoje nuo seno mėgstama šalta sriuba su burokėliais – šaltibarščiai, kurią daugelio mamos ir močiutės paruoštų užsimerkusios. Kol lietuviai sudarinėja šaltibarščių žemėlapius ir kuria netradicinius receptus, užsieniečiams ši sriuba tampa tikru atradimu.
Šiltėjantys orai ir beveik atėjusi vasara vėl priverčia daugelį susimąstyti apie tai, kaip atrodome ir ką valgome. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi keliomis paprastomis taisyklėmis bei receptais, padėsiančiais išlaikyti ne tik subalansuotą mitybą, bet ir lieknesnį kūną.
Lengvai paruošite itin skanią kreminę moliūgų sriubą ir jums tik reikės keturių ingredientų.
Žiemą puikiai šildo arbatos, vilnonės kojinės ir miela kompanija. O kad dar ir skrandis nebūtų tuščias, tinkamiausios – sriubos.
Sriuba, kurią ypač lengva išsivirti, kurią ypač gaivu valgyti, kurią rekomenduoju kiekvienam pasiilgusiam pavasario.
Draugė išvirė tokios fantastiškos sriubos, kad vos liežuvio nenurijau. Pasidomėjau, o ji – ne bet kokia, o deginanti riebalus!
Kai buvau maža šią sriubą vadinau kukuliena. Ir vis zyzdavau mamai, kad išvirtų šios sriubos, nes labai ją mėgau.
Šąlant orams, norisi karštimo. Iš ko GREITAI išsivirti skanios sriubos?
Vėsią rudens dieną siūlome pasišildyti iš vidaus - pasigaminti gardžią čili sriubą.
Kadangi prasidėjo pats moliūgų sezonas, reikia jį kaip reikiant išnaudoti. Štai sriubos receptas, kuris yra labai lengvai ir greitai paruošiamas.
Svogūnų sriubą turbūt ragavę esame visi, juk ji tikras prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Kodėl ji tokia populiari?