Ir štai, Lietuvą ištiko restoranų krizė. Bankrutavo keletas žinomų, kažkiek nežinomų ir vienas labai žinomas restoranas. Kas toliau? Horizonte – tai, ko niekada pas mus nebuvo: restoranų streikas. Netgi tie restoranų žmonės, kurie nesiskundė, nemurmėjo, dabar nerimauja. Yra tikimybė, kad šįmet prasi...
degustacija
16 straipsnių
Prieš kelerius metus sostinėje barą 90-ųjų tema „Slojikai“ atidaręs Paulius Liubertas sugalvojo, kaip prisivilioti lankytojų. „Reikia degustacinių vakarienių, bet – paprastesnių, ne tokių brangių“, – sako iš Pasvalio kilęs Paulius. Šią sėkmingą idėją lydi ir kiti netradiciniai, bet lankytojų palanki...
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių pamėgo gaminti namuose, todėl norėdami gardžiais patiekalais palepinti artimuosius jie nuolat ieško naujų įkvėpimo šaltinių. Naują „Delfi TV“ laidos sezoną neeilinės degustacijos metu pristatė virtuvės šefas Alfas Ivanauskas. Rugsėjo 27 d. „Delfi TV virtuvėje“ jis ...
Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“. Renginyje dalyvavo gurmaniškai nusiteikę svečiai: Vaida Skaisgirė, Simona Albavičiūtė-Bandita, Dmitrijus Jaruševičius, Liucina Rimgailė, Eglė Jur...
Paaiškino, dėl ko žmonės prie desertų mėgsta kavą: dėl tos pačios priežasties prie jų tiktų ir alus (4)
Geriausiu šiais metais pripažintas virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus restoranas „Džiaugsmas“ šį garbingą titulą iškovojo ir Lietuvos gurmanų širdis iškart pavergė nauja savo koncepcija – rinktis lietuviškus ingredientus. Tas pats čia galioja ir vyno kortai – restoranas garsėja lietuvių skoniui neį...
Neįprastai šiltam augimo sezonui ir ypatingai sausai vasarai pasibaigus Bordo vyndariai jau planuoja „puikų“ vynų derlių, teigia Olivieras Bernardas, kurio šeimai priklauso „Domaine de Chevalier“ vyno ūkis Pesak-Leonjano regione į pietus nuo miesto.
Rinkdamiesi vieną ar kitą produktą dažnai galvoje negalime ištrinti per televizorių matytų reklamų, stiprią įtaką daro ir neplanuotai pinigines atverti kviečiančios nuolaidos, kiti tiesiog ištisus metus lieka ištikimi vienam ir tam pačiam prekės ženklui įsitikinę, kad šis produktas išties geriausias...
Jūrų gėrybės lietuviams vis dar nėra įprastas kasdienis maistas, dar daugiau – kai kurių produktų vis dar nedrįstame ir paragauti. Pavyzdžiui, austrių. Jei užsienyje austres įprasta valgyti tiesiog maisto turguose, tai mes vis dar klaidingai įsivaizduojame, kad tokį delikatesą privalo lydėti elegant...
Jūrų gėrybės lietuviams vis dar nėra įprastas kasdienis maistas, dar daugiau – kai kurių produktų vis dar nedrįstame ir paragauti. Pavyzdžiui, austrių. Jei užsienyje austres įprasta valgyti tiesiog maisto turguose, tai mes vis dar klaidingai įsivaizduojame, kad tokį delikatesą privalo lydėti elegant...
Filmuodamas savo kulinarinę laidą virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas laidos svečius pakviečia į aklas degustacijas, kuriose pasikliaujama tik savo skonio receptoriais. Svečiams užrišamos akys ir duodama ragauti įvairių skonių patiekalų ir produktų, o šie savo ruožtu turi atspėti, kas buvo pate...
Filmuodamas savo kulinarinę laidą virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas laidos svečius pakviečia į aklas degustacijas, kuriose pasikliaujama tik savo skonio receptoriais. Svečiams užrišamos akys ir duodama ragauti įvairių skonių patiekalų ir produktų, o šie savo ruožtu turi atspėti, kas buvo pate...
Bankokas – vienas didžiausių pasaulyje miestų, talpinantis daugiau nei 11 mln. gyventojų. Tailando sostinė neretai tituluojama ir Azijos maisto sostine, kurioje gali rasti visas azijietiškas virtuves.
Bankokas – vienas didžiausių pasaulyje miestų, talpinantis daugiau nei 11 mln. gyventojų. Tailando sostinė neretai tituluojama ir Azijos maisto sostine, kurioje gali rasti visas azijietiškas virtuves. Šiame mieste apstu ne tik be proto gardaus, bet ir itin egzotiško, maisto, kurio ir nusprendžiau pa...
Kodėl svarbu keliauti ir ragauti? Gastronominio turizmo specialistų teigimu, keliautojai per maistą įgyja tokių pat patirčių kaip ir per dailę ar muziką. Vasaros savaitgaliams Turizmo departamentas adaptavo 10 maršrutų po Lietuvos regionus su idėjomis, ko juose būtina paragauti.
Būtų sunku suskaičiuoti, kiek įvairiausių rūšių arbatų dabar yra mūsų rinkoje – tradicinių, aromatizuotų, su įvairiausiais priedais ir t.t. Kiniškos arbatos žinovas Darius Pavolis pasakoja, kad paprastai taip „paskaninamos“ seno derliaus arba prastos kokybės arbatos, kurios savyje jau nebeturi nieko...
Trečiadienio vakarą žinomi šalies žmonės apsilankė tikriems sūrio ir vyno mylėtojams skirtoje parduotuvėje „Masters of Cheese“. Čia pat prie stalo, apsupto gurmaniškiausių skonių vynais, buvo surengtas degustacinis vyno ir sūrio vakaras.