Varškės apkepas yra toks nuostabus patiekalas, kurį galima kepti tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek patiekti vakarienei. Varškės apkepo receptų – ne vienas ir ne du, tačiau vis pasigirsta gaminančiųjų nusiskundimų, kad apkepas neskanus, per sausas ar sukritęs. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kr...
DELFI Maistas
57 straipsnių
Grikiai – greitai paruošiamos, o svarbiausia – sveikatai naudingos kruopos. Jose gausu geležies ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mineralinių medžiagų bei vitaminų, todėl grikius drąsiai galima valgyti kasdien. Jei pabodo įprasta grikių košė su sviestu ir druska, Delfi Maistas siūlo išbandyti 5 ...
Apie sriubos naudą tikriausiai žino kiekvienas. Šiais laikais itin populiarios trintos ir tirštos daržovių sriubos, kurios yra pasisavinimos daug greičiau nei kitos, gamintos iš tų pačių produktų. Dubenėlis trintos sriubos padės aprūpinti organizmą naudingomis medžiagomis, tad Delfi Maistas siūlo 5 ...
Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (80)
Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai, tačiau dar smagiau juos valgyti, kai aplinkui atsiveria nuostabūs vaizdai. Paryžius, ko gero, romantiškiausias miestas pasaulyje, kuris žavi savo įstabaus grožio vaizdais nuo Eifelio bokšto iki pasakiško grožio Luvro. Nuvykus į Prancūziją, kilo i...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje staiga išpopuliarėję sušiai vis dar madingi ir mėgstami ne tik per pietus, bet ir ant įvairių švenčių stalo, tikina „Sushi Stop“ šeimininkas Simas Krasniakovas. „Sušiai – ne tik madingas, bet ir sveikas patiekalas, kuris itin tinka įvairiems vakarėliams. Neabejoju, ka...
Japonų gaminamų sušių lietuviai nevalgytų: paruoškite tokius, kurie tiktų net ant šventinio stalo (43)
Prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje staiga išpopuliarėję sušiai vis dar madingi ir mėgstami ne tik per pietus, bet ir ant įvairių švenčių stalo, tikina „Sushi Stop“ šeimininkas Simas Krasniakovas. „Sušiai – ne tik madingas, bet ir sveikas patiekalas, kuris itin tinka įvairiems vakarėliams. Neabejoju, ka...
Po viešnagės laikinojoje sostinėje vilnietis pajuto pavydą: lenkiu žemyn galvą prieš Kauno spurginę (115)
Šią savaitę mano keliai nuvedė į Kauną ir sunku net patikėti, kad, nors čia lankiausi ir ne pirmą kartą, anksčiau nebuvau pastebėjęs tikrų šio miesto perliukų. Dėkui dievui, kad šiuo metu yra toks dalykas kaip socialiniai tinklai, kur apie viską galima sužinoti akimirksniu. Taigi, paklausęs patarimų...
Šeimos piceriją įkūręs vilnietis: blogą atsiliepimą lietuviai parašo už tai, ką italai vertina labiausiai (92)
Šeimos verslui – picos namams „Don Simon“ penkerius metus sėkmingai vadovaujantis vilnietis Simas Krasniakovas vis dar stengiasi tautiečius pripratinti prie tikros itališkos picos skonių, tačiau džiaugiasi pastebintis, kad daugiau pasaulio vis pamatantys klientai jau išmoko atskirti, kas gerai, o ka...
(Ne)skanūs lietuvio nuotykiai Berlyne: teko valgyti skalbykloje, autobuse ir net pasakų namelyje (10)
Dažniausiai keliaudami kur nors pavalgyti galvojame tik apie maistą – kad jis būtų skanus, patraukliai pateiktas ir, žinoma, dar ir neištuštintų kišenių. Tačiau realybėje dažniausiai restoranus prisimename tik tada, kai, be šių išvardintų komponentų, jie išsiskiria ir unikalia aplinka bei maloniu pe...
Restorano „City Chef“ šefo Artūro Samavičiaus firminės salotos prie mėsainio ar kitų mėsos patiekalų nepalieka nė vieno abejingo. Nacionalinės šefų rinktinės narys išskirtinai su DELFI Maistas skaitytojais dalijasi savo receptu – išbandykite ir jūs.
Restorano „City Chef“ šefo Artūro Samavičiaus firminės salotos prie mėsainio ar kitų mėsos patiekalų nepalieka nė vieno abejingo. Nacionalinės šefų rinktinės narys išskirtinai su DELFI Maistas skaitytojais dalijasi savo receptu – išbandykite ir jūs.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Pristigusiems pusryčių idėjų – iki paskutinio kąsnio subalansuotas patiekalas: grikiai su kiaušiniu (20)
Jei kasrytinė košė ir kiaušinienė įgriso iki gyvo kaulo, siūlome išbandyti šį tą naujo. Sujunkite pabodusius receptus į vieną ir mėgaukitės iki paskutinio kąsnio subalansuotais pusryčiais. Būtent tokie yra grikiai su be lukšto virtu kiaušiniu ir daržovėmis, kuriuos savo sveikų pusryčių meniu siūlo r...
Jei kasrytinė košė ir kiaušinienė įgriso iki gyvo kaulo, siūlome išbandyti šį tą naujo. Sujunkite pabodusius receptus į vieną ir mėgaukitės iki paskutinio kąsnio subalansuotais pusryčiais. Būtent tokie yra grikiai su be lukšto virtu kiaušiniu ir daržovėmis, kuriuos savo sveikų pusryčių meniu siūlo r...
Vietų, kur nukeliauti puodelio kavos, Vilniuje tikrai labai daug, tačiau kaip ir visa didžioji masė, ilgai nesirinkę dažniausiai užsukame į populiariuosius kavos tinklus: „Caffeine“, „Vero Cafe“, „Caif Café“, „Huracán Coffee“. Perkame kavą iš ten net tada, kai skundžiamės, kad kainos dažnai neatitin...
Dailiai išsivirti kiaušinį be lukšto gali kiekvienas, ir neskubėkite nuleisti rankų, net jei po pirmųjų bandymų puode išvydote tik nepavykusio eksperimento „draiskalus“. Jei nepasisekė naudojant vieną būdą, būtinai išmėginkite kitą. Restorano „Health“ virėjas Edgaras DELFI Maistas skaitytojams parod...
Palygino Lietuvos ir pasaulinius kavos tinklus: pamatęs kainas suabejodavau, ar tikrai tos kavos ir noriu (59)
Dar visai neseniai lyginau Lietuvos kavos tinklų desertus ir viename jų radau skaniausią sūrio pyragą, kokį tik kada buvau ragavęs. Apie tai galite paskaityti ČIA. Po šiuo straipsniu dauguma skaitytojų komentavo, anot jų, per dideles kainas, rašė, kad jos – kaip iš kitos planetos ir kad paprastam va...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Mažytės, apvalios, juodos arba baltos spalvos ispaninio šalavijo (arba chia) sėklos šiuo metu yra vienos populiariausių sėklų – galima net sakyti, kad dalis žmonių dėl jų yra „lengvai pamišę“. Vanduo su chia, granola su chia, duona su chia, desertas su chia... Kur tik jos neužtiksi. Apie tai, ar šis...