Yra vienas gaminys, kuris pastaruoju metu itin išpopuliarėjo. Tai vadinamasis Dubajaus šokoladas. Vieniems jis – „visiška palaima“, kitiems jis pernelyg saldus ir nesuvokiamai brangus. Kas daro šį šokoladą tokį ypatingą, kad žmonės pasiruošę mokėti iki 50 JAV dolerių (apie 45 eurus) už nedidelį gaba...
desertas
424 straipsnių
Desertas – patiekalas, patiekiamas baigiant valgyti po pagrindinių patiekalų, paprastai saldus ar iš vaisių.
Gardžiam ir sveikam desertui nereikia galybės ingredientų. Maisto tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė šį kefyo ir uogų desertą gamino vasarą ir rezultatu buvo labai sužavėta. Uogas galima naudoti bet kokias – mėgstamiausias ar randamas šaldytuve.
Turbūt daugeliui teko išgyventi tokią situaciją, kai deserto užsinorima per sekundę ir siūlymai palaukti kitos dienos nepadeda. Šitai puikiai pažįstama maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorei Zinai Bružienei. Todėl moteris žino ne vieną receptą, pagal kurį skanėstas ant stalo atsidurs per vala...
Net jei važiuojame į Palangą su planu ekonomiškai praleisti atostogas, vargu ar pavyks praeiti pro nepaprastais kvapais viliojančius skanėstus. O poilsiautojų norą atrasti kažką neįprato, puikiai išnaudoja išskirtinės kavos, vaflių, ledų ir įvairių desertų kepėjai. Ne vienerius metus Palangoje dirba...
Prasidėjus vyšnių ir trešnių sezonui, puiki proga išbandyti naujus receptus ir pamaloninti savo gomurį. Desertai su vyšniomis gali būti stebėtinai įvairūs: ledai, putėsiai, panakota, sūrio pyragai, parfė.
Nuo eglės spyglių iki krapų: Lietuvos ledų žemėlapis smaližius kviečia į nepamirštamų skonių kelionę
Kasmet vienas lietuvis vidutiniškai suvalgo 7 litrus ledų – tai yra, apie pusantros porcijos per savaitę. Nors suvalgomu kiekiu mus lenkia nemažai pasaulio šalių, ledų skonių įvairove ir gausa Lietuva tikrai gali pasigirti. Tuo įsitikinti kviečia nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk L...
Patobulino deserto iš vaikystės receptą – dabar jis tinka lieknėjantiems ir norintiems sumažinti cukraus vartojimą (2)
Tokį skanėstą galima valgyti nors ir kasdien, pamaniau instagrame išvydusi varškės desertą. Esu tikra – daugelis jį atsimena dar iš vaikystės. Na o puslapio „Lieknėti paprasta“ autorė mitybos konsultantė Milda Rapšytė pasakoja, kaip pasigaminti kur kas sveikesnį tokį desertą.
Plikyti pyragaičiai – turbūt sutiks kiekvienas – ypatingai malonus desertas. O jei dar su maskarponės sūrio įdaru! Jei norite, plikytų pyragaičių viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.
Sūrio pyragas – lengvas ir purus desertas, kuris, pripažinkite, kuria palaimos jausmą. Pyrago kepti nereikia, o tai reiškia, kad teks lukterėti, kol jis svečiuosis šaldytuve. Bet dėl sūrio torto – verta!
Vėsesniu metu norisi sotesnių ir šildančių patiekalų. Nuo užkandžių iki karštų valgių ir desertų – visa rasite šiame tekste.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Jei norite mėgautis kakaviniu biskvitu su ledais, gaminkite šį desertą iš vakaro. Tai gaivus ir sotus skanėstas, kuris patiks tiek mažam, tiek dideliam. Kakavinį biskvitą su ledais patiekite vos supjaustę.
Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais. Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.
Jei laiko nėra, o norisi deserto, kepkite bananus su cinamonu. Greita ir skanu. Bananus patiekite karštus, aplietus juodu šokoladu ir su ledais ar plakta grietinėle. Puikus desertas.
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
„Ben&Jerry’s“ ledai gerai pažįstami šio skanėsto mėgėjams. Užsienyje jau daug metų balandį vyksta nemokamos šių ledų dalinimo akcijos. Pagaliau panaši įvyks ir Lietuvoje – jau šiandien, balandžio 16 d.
Šis receptas tikrai patiks tiems, kas negali gyventi be desertų, tačiau linkę ieškoti sveikesnių jų alternatyvų. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė itin mėgsta gaminti tiramisu, nes tai vienas greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų desertų, kuris patinka visai šeimai...
Karamelinis kukurūzų lazdelių desertas pagaminamas itin greitai ir paprastai. Beliks sulaukti, kol šaldytuve sustings. Karamelinis kukurūzų lazdelių desertui tereikia vos 4 ingredientų.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.