Tyrimai rodo, kad lietuvių pamėgtas produktas gali padidinti demencijos riziką, bet yra kas situaciją pataisytų (3)
Mūsų sveikatos būklė nemažai priklauso nuo genetikos ir pasirinkto gyvenimo būdo. Svarbu ir tai, kas atsiduria mūsų lėkštėse.
55 straipsnių
Dešra – mėsos gaminys.
Pagal gamybos technologiją ir vartojamą žaliavą dešros skirstomos į įdarytas, virtas, dešreles ir sardeles, pusiau rūkytas, rūkytas, arba kietąsias rūkytas, virtas rūkytas, kepenines, kraujo ir mėsos duoną.
Mūsų sveikatos būklė nemažai priklauso nuo genetikos ir pasirinkto gyvenimo būdo. Svarbu ir tai, kas atsiduria mūsų lėkštėse.
Užtruksite vos 15 minučių ir jau galėsite skanauti česnakinį batoną su saliamo dešra. Dėmesio, šis užkandis – pikantiško skonio. Česnakinį batoną valgykite, kol karštas – toks jis pats gardžiausias.
Jei rengiate vakarėlį, paruoškite fokačijos sumuštinių – patenkinti bus visi. Sumuštinis ne tik gardus, bet ir itin sotus. Fokačijos sumuštinis su daug sūrio ir dešros skaniausias, kol dar šiltas.
Tokios fokačijos tikrai dar nesate ragavę. Ypatingą skonį kuria traškus čederio sūris, po kuriuo slepiasi dešros griežinėliai. Kaip tokią fokačiją iškepti, demonstruoja virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
Šį makaronų apkepo receptą galime priskirti prie vieno puodo patiekalų. Šiuos gaminti itin paprasta – tereikia ingredientus sumesti į vieną indą ir leisti visą darbą atlikti orkaitei. Makaronų apkepas su dešra neabejotinai patiks ir vaikams.
Prancūzija yra gerai žinoma dėl savo išskirtinio maisto ir vyno. Toliau pateikiame keletą idėjų, kokius maisto produktus galite parsivežti namo iš Prancūzijos. Dauguma jų nebrangūs ir lengvai randami prekybos centruose, rašoma portale france-hotel-guide.com.
Keptos daržovės su čioriso dešra – vienos skardos patiekalas. Ir labai lengvai paruošiamas. Daug skonio turintis garnyras kuris tiks su žuvimi, mėsa ar jūrų gėrybėmis. Keptas daržoves su čioriso dešra patiekite karštas.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.
Ar pigesnė mityba gali būti visavertė? Kada galima rinktis produktą, kainuojantį mažiau, o kada taupyti savo sveikatos sąskaita tiesiog nereikėtų? Kartu su mitybos mokslininke Lauryna Nelkine keliavome į prekybos centrą nusipirkti pagrindinių maisto produktų. Mūsų pirkinių sarašas: miltai, pienas, m...
Yra daug paelijos recepto variacijų. Siūlome jums pasigaminti ypatingo skonio patiekalą – tai yra greitai paruošiama, bet nuostabi paelija.
Kad meilė iš pirmo žvilgsnio egzistuoja ne tik filmuose, bet ir realybėje, žino tik tie, kurie bent kartą yra apsilankę Andalūzijos regione. Tiesa, vien žengti su koja ant pietų Ispanijos žemės neužtenka – reikia ištyrinėti ir labai spalvingą šio krašto virtuvę.
Iki Naujųjų Metų likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, Vilniuje, Pilaitėje, įkliuvo visiškai girtas vairuotojas. Atrodo, jis šventė automobilyje.
Ukrainiečiai mėsos perdirbėjai muša pavojaus varpais – šalyje padirbtų dešrų bumas. Jų jau galima rast ne tik turguje, bet ir prekybos tinkluose.
Europarlamentarams leidus, vegetariški produktai ir toliau galės būti vadinami gaminius iš mėsos paprastai įvardijančiais pavadinimais, todėl iš rinkos niekur nedings mėsainiai, dešros, kotletai ir kepsniai, kurių sudėtyje nėra jokių gyvulinės kilmės ingredientų. Vis dėlto ant pakuotės turės būti ai...
Turbūt visi žino dešrą, kuri vadinasi „Daktariška“. Kadaise, tarybiniais laikais ši dešra išsiskyrė nepriekaištingu skoniu, o kainavo tuometiniais pinigais 2 rublius 20 kapeikų. Po kiek laiko šio gamino skonis suprastėjo, apie jos gamybos būdą ėmė sklandyti niūrūs gandai.
Prisipažinsiu, mano pažintis su padoriais šapalais prasidėjo įvyko gana vėlai. Vaikystėje ir paauglystėje, specifiškai gaudydavau karšius, lynus, karosus, ešerius, lydekas ir panašiai, bet niekada nesitaikydavau specialiai į šapalus. Žinoma, karštomis vasaros dienomis, tarp maudynių kartas nuo karto...
Kai taip norisi skanaus užkandžio vakare ar net naktį, šis sumuštinis puikiai tiks. Žinoma, galima jį pasitobulinti ir savaip – įsidėti kitokios mėsos ar mėgstamų ingredientų.