Cukinijų dešrainis bus turbūt pats sveikiausias jūsų kada nors ragautas dešrainis. Tinkamas ir netoleruojantiems glitimo, mat miltų čia išvis nėra. Gaivu, gardu ir sveika – toks yra šis cukinijų dešrainis.
dešrainis
19 straipsnių
Prasidedant vasarai poilsiautojų dėmesio sulaukia ne tik pajūris, bet istorinis šalies miestas Trakai. Penktadienio vidurdienį čia netrūko nei užsienio turistų, nei atsipūsti atvykusių tautiečių, kurie kainomis nesiskundė. „Kitur dar brangiau, o skundžiasi daugiausia tie, kurie niekur nėra lankęsi“,...
Nesvarbu, kur rengsite vakarėlį – namuose ar gamtoje – be dešrainių su dešrelėmis neapsieisite. Juos paruošti itin paprasta ir greita. Dešrainius patiekite iškart.
Gaivus dešrainis puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei. Šis užkandis labai patiks aštrumo mėgėjmas. Dešrainį apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Taip, dešrainis tinka ne tik iškyloms. Tai – puikus pusryčių pasirinkimas. Dešrainį patiekite dar šiltą.
Kai norisi greitai užkąsti, tačiau nėra laiko sukinėtis virtuvėje, visada gelbsti dešrainis. Jam tereikia kelių ingredientų, o pagaminamas vos per kelias minutes. Smagiausia, kad dešrainio įdarui galima panaudoti tai, ką randate šaldytuve.
Liepos 23 d. minima Tarptautinė dešrainių diena gali tapti puikia proga namuose surengti dešrainių vakarėlį ir išbandyti pačius netikėčiausius skonių derinius.
Greitasis maistas namuose: kaip paruošti sultingiausią mėsainį, dešrainį ir kebabą, kuriam niekas neatsispirs? (2)
Reikia sutikti, kad retas kuris gali atsispirti sultingam mėsainiui, turkiškam kebabui ar dešrainiui. Kepta kvapni mėsa, švelnus padažas ir minkšta bandelė ar lavašas kartais yra tai, kas dieną gali padaryti dar geresnę. Ypač jei šie greito maisto patiekalai padaryti be priekaištų ir su meile. Kad b...
Dešrainiai – tai su Amerikos kultūra asocijuojamas delikatesas, kuris pastaraisiais metais itin populiarėja ir Lietuvoje. Egzotiškų skonių išsiilgę lietuvaičiai vis dažniau vasaros grilio eksperimentams renkasi pasaulio virtuvių patiekalus: mėsainius, turkiškus ar meksikietiškus suktinukus, o pastar...
Iš naujo atraskite įprastus patiekalus: šašlykai kitaip, rytietiški mėsainiai ir vokiški dešrainiai (2)
Šylantys orai maisto gurmanams reiškia tik vieną – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet griliaus sezonas kitoks: vakarėlius su draugais po atviru dangumi keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o pamėgtus gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė.
Šylantys orai maisto gurmanams reiškia tik viena – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet sezoną atidarome kitaip: vakarėlius su draugais po atviru dangumi keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o pamėgtus gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė. Šiuo laikotar...
Amerikiečiai tikina, kad pasaulio dešrainių sostinė yra Čikaga, kur į bandelę „paguldytos“ keptos dešrelės patiekalą išpopuliarino imigrantai iš Vokietijos. Šiandien dešrainiai yra gaminami kone visame pasaulyje, o šią vasarą, kaip pastebi prekybininkai, dešrainis vis dažniau atsiduria ir ant lietuv...
Trečiadienį iškeptas milžiniškas 29,9 kilogramo sveriantis dešrainis – dar vienas pretendentas į „Guinness“ rekordų knygą. Pagaminti tokio dydžio dešrainiui prireikė pusantro metro jautienos dešrelės. Trys vyrai turėjo užkelti ją ant keptuvo grotelių. Net porą valandų kepinta dešrelė vėliau atsidūrė...
Taip jau sutapo, kad nauja darbo savaitė šįkart prasideda šventiškai: pirmadienį, liepos 23-ąją, minima Tarptautinė dešrainių diena. Dešrainius šiandien valgo visas pasaulis, tačiau ruošiami jie kiekvienoje šalyje vis skirtingai.
Išgirdęs žodžius „mėsainis“ ar „dešrainis“ ne vienas susiraukia – esą nesveika. „Nebūtinai!“ – sako virtuvės šefas ir maisto stilistas Reinaldas Janonis ir siūlo būtent šiais patiekalais paįvairinti kepsnių sezoną.
Nors pastaruoju metu vakarėlių gamtoje metu ant griliaus galima išvysti ne tik šašlykus, šonkaulius ar burgerių maltinukus, bet ir dešreles hotdogams, visgi dešraininės „Dešrainis24.lt“ savininkas Kristijonas Rimgaila įsitikinęs, kad lietuviai dešrainių kol kas nepakankamai įvertino ir iš dalies dėl...
Riebus mėsainis su daug čederio sūrio, aliejuje gerai įskrudusios bulvytės ir, žinoma, bent pusė litro gaivaus gėrimo – taip įsivaizduojame pietų stalą, kai kas nors pasiūlo užkąsti gatvės maisto. Vis dėlto, fantaziją reikėtų lavinti, o žinias apie gatvės maisto kultūrą – pagilinti, nes tai, pasak v...
„Hotdogai“ arba dešrainiai. Daugelis juos įsivaizduoja kaip paprastą bandelę, į kurią „įkomponuota“ dešrelė, salotų, kopūstų lapai, pjaustyti agurkėliai ir visa tai pagardinta kečupu. Tačiau viskas priklauso nuo fantazijos namie ar sodyboje, ingredientų, ir daugelio greitai paruošiamas maistas nuste...
Liepos 23 visame pasaulyje minima kaip Tarptautinė dešrainių diena – nenuostabu, nes šio patiekalo receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė.