Toks jautienos didkepsnis nepadarys gėdos net patyrusiam virtuvės asui. Sultingas kepsnys su įvairiomis daržovėmis – kas gali tokiam skoniui atsispirti. Šio didkepsnio užteks dviem porcijoms.
didkepsnis
21 straipsnių
Tikriausiai daugelis esame susidūrę su situacija, kai mėsos ruošimas tampa ne švente, o tikru iššūkiu. O perkepęs didkepsnis tikrai nesuteikia džiaugsmo. Ką reikia daryti, kad namuose paruoštumėte restorano lygio steiką?
Joninės – didelė vasaros šventė, per kurią susiburia šeimos, giminės ir bičiuliai. To neatsiejama dalis – laužas ir, žinoma, grilis! Tad šiandien virtuvės šefas Alfas Ivanauskas jums siūlo specialiai Joninėms skirtą originalų ir sotų patiekalą su mėsa ir vasariškiausiomis uogomis.
Apie jautieną Lietuvoje vyrauja dvi klaidingos nuomonės: jautiena yra kieta kaip bato aulas, todėl jos neįmanoma iškepti, kad būtų minkšta ir sultinga, o jeigu tai yra brandinta jautiena – reikia būti profesionalu, kad mokėtum ją iškepti skaniai. Tačiau kepsnių namų „Town“ šefo Elijaus Bunevičiaus t...
Didkepsnis yra vienas prabangiausių patiekalų, kuriuos galima užsisakyti restorane. Retas lieka abejingas aukštos kokybės, gerai paruoštai, sultingai mėsai ir su malonumu mėgaujasi tokiu patiekalu. Kodėl nepabandžius jo pasigaminti namuose?
Dauguma mūsų neįsivaizduoja šviežių grybų be lašinukų ir riebaus pieniško, sviestinio ar grietinės padažo. Bet šį kartą grybus pasirinkome kaip liekną steiko akcentą ir juos paruošėme ne su riebiu padažu, o vos pakeptus ghi svieste. Taip paruošti baravykai – labai patiko visiems valgiusiems.
Besistengiant kuo daugiau būti lauke kasdienis mėsos kepimas orkaitėje ar keptuvėje vis dažniau perkeliamas po atviru dangumi. Didkepsnio ruošimas ant grotelių – ne tik puiki proga praleisti laiką su draugais ar šeima, bet ir galimybė išgauti iki šiol neatrastus mėsos skonius.
Keli naudingi patarimai – ir patys nepatikėsite, kad galite išsikepti gardžiausią jautienos steiką (58)
Šį kartą jums papasakosiu, kaip lengvai paruošti steiką. Užtruksite vos 15 min. – ir romantiška vakariene jau paruošta.
Toks patiekalas pagaminamas labai greitai, bet atrodo šventiškai. Kepsnius patiekite su gausybe daržovių ir naminiu BBQ padažu.
Per Jonines ir vėl ruošiatės čirškinti šašlyką? Žinoma, tai puikus patiekalas, tačiau jei norėjote išbandyti ką nors kita, bet vis nedrįsote to padaryti, dabar tam – pats laikas. Pavyzdžiui, šios smagios šventės proga išsikepti kepsnių karalių – jautienos didkepsnį.
Šį kartą šv. Valentino desertai tegul palaukia – mylimųjų pagyrų užsitarnausite patiekę tobulą didkepsnį. Ne kiekvienam mėsos mėgėjui pavyksta iškepti sultingą, kvepiantį ir gardų steiką. Tačiau paslaptis paprasta – kokybiška mėsa.
Sultingas, didelis, kvepiantis ir gardus – toks turėtų būti tobulas didkepsnis, tačiau tai pavyksta ne kiekvienam mėsos mėgėjui. Iš tiesų gero steiko paslaptis paprasta – kokybiška mėsa. „Bon Chop” virtuvės šefas Augustas parodė, kaip per 10 minučių išsikepti tobulą didkepsnį.
Airija – didžiausia jautienos eksportuotoja tarp Europos Sąjungos šalių. Į šią valstybę, ieškodama geriausio pasaulyje jautienos didkepsnio, „Euromaxx“ kūrybinė grupė vyko su maisto ekspertu, daug metų paskyrusiu šiai sričiai. Tai Vijay Sapre, milijonus užsidirbęs gurmanams skirto žurnalo „Effilee“ ...
Apie lietuvių vis labiau mėgstamą brandintą mėsą sklando ne vienas mitas. Kai kurie jos vis dar nesirenka dėl didelės kainos ar manydami, kad tokį brangų produktą gali paprasčiausiai sugadinti. Vis dėlto patyrę ekspertai sako, kad nuo neatmenamų laikų brandinama mėsa verta savo kainos, o gaminti iš ...
Jautienos didkepsnis – liesas ir gana kietas mėsos pjausnys. Dėl to didkepsnį geriausia ilgai troškinti puode ant mažos ugnies, kad mėsa suminkštėtų ir atskleistų geriausias savo skonines savybes. Taip pagaminta mėsa atskleis savo sultingumą, taps tokia minkšta, kad nereikės nė peilio – ją lengvai a...
Jautienos didkepsnis – liesas ir gana kietas mėsos pjausnys. Dėl to didkepsnį geriausia ilgai troškinti puode ant mažos ugnies, kad mėsa suminkštėtų ir atskleistų geriausias savo skonines savybes.
Jautienos didkepsnio paruošimo būdas gali būti labai įvairus ir skirtingas, priklausomai nuo kiekvieno žmogaus skonio. Bistro „Bon Chop“ kulinaras Liutauras siūlo pasigaminti jautienos didkepsnį nemarinuojant prieš tai mėsos ir jos nesūdant.
Pasibaisėjo tradiciniais lietuviškais šašlykais: sugadinti tokią mėsą reikia neeilinių sugebėjimų (61)
Vasarą, kur beeitume, pasitinka kepamų šašlykų ir didkepsnių kvapas. Tačiau ir kvapas, ir paruošimo būdas vis toks pat – prisirišę prie savų tradicijų, žmonės pamiršta, kad iki skausmo pažįstamus receptus galima pakeisti naujais, atsisakyti daromų klaidų ir pagardinti gyvenimą pasinaudojus žinomų ku...
Aktualu prieš šiltąjį savaitgalį: kasdien naudojamas ingredientas, neleidžiantis iškepti tobulos mėsos (10)
Šylantis oras kviečia maisto gamybą perkelti į lauką, todėl ir mėsa keliauja laukan ant grotelių ir iešmų. Prieš atsidurdama virš laužo liepsnų, mėsa pereina svarbiausią etapą – marinavimą. Tačiau kaip pasiekti geriausią rezultatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga ir ką daryti, jei įprasti būdai ja...