Žuvis – vienas pagrindinių žiemos švenčių valgių. Remiantis apklausų rezultatais, dažniausiai ant lietuviško šventinio stalo galima išvyksti karpius, taip pat populiarūs plačiakakčiai, amūrai, lynai, upėtakiai. Nepaisant to, kad šios žuvys naudingos ir skanios, anaiptol ne kiekvienas valgo jų pakank...
„Dietos sistema“
18 straipsnių
Kinų medicina teigia, kad pavasaris – tinkamiausias metas pabudinti kūną ir mintis, neapkraunant savo organizmo ir renkantis lengvą maistą, teikiantį energijos. Tuoj į mūsų virtuves grįš šviežios daržovės, salotos. Kuo turėtume jas gardinti, kad dar labiau praturtintume savo mitybą svarbiausiomis ma...
Specialistai nuolat primena, kad pusryčių praleisti nevalia. Tik ką daryti, jei prieš ankstyvą darbą nenurytumėte nė kąsnio net ir skaniausiai iškepto sotaus omleto? O ar puodelis kavos ir šviežias kruasanas gali būti sveikintinas pasirinkimas?
Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekalų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.
Vieni iš vertingiausių maistinių augalų yra nuo seno žinomi jūros kopūstai, arba dar kitaip vadinami jūros dumbliai. Juos drąsiai galima priskirti prie naudingiausių sveikatos šaltinių, mat jūros kopūstų sudėtyje esančios maistinės savybės yra itin reikalingos mūsų organizmui.
Ledai – vienas naudingiausių desertų, tačiau panagrinėjus informaciją ant pakuočių dėl to gali kilti nemenkų abejonių. Pieno milteliai, derva, maisto priedai, žymimi E raide, – tai, ką galima rasti ant pakuotės.
Turi įtakos vėžio atsiradimui, bet lietuvių vis tiek labai mėgstama: ką reikia žinoti apie rūkytą žuvį (5)
Žuvies mėgėjai neįsivaizduoja savo stalo ne tik be šviežios, kruopščiai su meile paruoštos, bet ir rūkytos žuvies. Nors iki šiol kyla daug diskusijų, ar tokią žuvį valgyti nėra žalinga, sveikatos specialistai ir rūkytos žuvies gamintojai atkreipia dėmesį – saikingai valgant – liūdnų pasekmių tikrai ...
Tie, kurie neturi galimybės ar noro daržovių užsiauginti patys ir kaskart valgyti jas šviežias bei, tikėtina, be jokių cheminių priedų, traukia jų pirkti į parduotuves ar turgavietes. Rinkdamiesi daržoves plika akimi sunkiai nustatytumėte jose esantį cheminių medžiagų kiekį, tačiau į kai ką dėmesį a...
Žuvyje gausu žmogui itin naudingų baltymų ir vitaminų, tačiau kai kurie bodisi ją valgyti dėl specifinio kvapo, o kiti tiesiog tingi ilgai krapštinėtis prie žuvies patiekalo ir rinkti iš jo ašakas. Kulinaras, pasaulio virtuvių žinovas Modestas Kučinskas atskleidė, kokią žuvį rinktis, kad netektų sus...
Artėjant vasarai tapo labai populiaru bėgti į sporto sales ir lieti prakaitą dėl dailesnio kūno. Grįžęs po kelionės, kuri užtruko maždaug mėnesį, pamačiau save veidrodyje ir.. nusprendžiau pasidaryti 100 dienų formos atgavimo iššūkį. Kelionė geresnei formai pasiekti dar nesibaigė, bet jau šiandien, ...
Į Google paiešką įvedus frazę „kaip numesti svorio“, po mažiau nei sekundės gaunu 243 tūkst. rezultatų. Tą patį parašiusi angliškai, esu paskandinama po 96 mln. 900 tūkst. rezultatų. Ką tai pasako apie mus? Esame pakvaišę dėl savo figūros, dėl idėjos atsikratyti kelių kilogramų (visiškai nepriklauso...
Ko tik nepadarysi dėl mados, tiesa? Visą lapkritį vyrai nesiskuto ir apžėlusiais veidais erzino savo damas. „Mes skleidžiame informaciją apie prostatos vėžį“, - tada sakė jie. Lygiai prieš metus šventėme sausąjį sausį, kurio metu atsisakėme alkoholio (tokiam sprendimui papildomų argumentų nė nereiki...
Jei tradicinės lietuviškos Kūčios atitinka pasninko reikalavimus, kodėl šventinė vakarienė dažnam baigiasi virškinimo sutrikimais?
Šiandieninis sveikos mitybos entuziastas dažnai negali įsivaizduoti savęs be egzotiško supermaisto – ispaninių šalavijų (čija) sėklų, atvežtų iš Centrinės Amerikos, dygliuotojo ožerškio (goji) uogų iš Himalajų, šilkmedžio uogų iš Centrinės Azijos ir kitų kone stebuklingomis savybėmis garsėjančių sėk...
Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu paruoštas maistas ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis nei keptas riebaluose keptuvėje. Kepimui ant grotelių labai svarbu pasirinkti tinkamus produktus, paisyti keleto svarbių kepimo taisyklių ir nepamiršti prie kep...
„Jaučiau, kad žiemą labai užsiteršė organizmas. Anksčiau dar mėgindavau šiek tiek reguliuoti mitybą, tačiau šią žiemą buvau visiškai atsipalaidavusi – kirtau tiek saldumynus, tiek picas bei mėsainius“, - sako Ugnė, paklausta apie motyvus, paskatinusius ją griebtis kiek ekstremalios sulčių dietos.
Praėjusį mėnesį 21 m. britės Eloise Aimee Parry siekis sulieknėti baigėsi tragiškai – keturiskart viršijusi liekninančių piliulių dozę mergina mirė. Šių bei panašių tablečių vaistinėje legaliai neįsigysite, tačiau viltį praradusios moterys neretai griebiasi ir paskutinio šiaudo, kad ir koks nepatiki...
Dar tik vidurdienis, o jūsų vokai jau apsunkę? Papietavus galvoje lieka vienintelė mintis – bent trumpam nusnūsti? Popiečio mieguistumas – dažna būsena, kurios priežasčių, pasirodo, toli ieškoti nereikia. Jei naktį miegojote pakankamai, o gaivaus oro gurkšnis nepadeda, metas peržiūrėti savo mitybą. ...