Nuo liepos 1-osios Lietuvoje keičiasi atvykstančių turistų registracijos tvarka. Nuo šiol į šalį atvykę svečiai bus registruojami Nacionalinėje turizmo informacinėje sistemoje, o tuo turės rūpintis kiekvienas apgyvendinimo paslaugos teikėjas. Patys verslininkai įsitikinę, kad pokyčiai gali atnešti r...
Dovilė Seliukė
13 straipsnių
Lietuvos restoranams belaukiant „Michelin“ atstovų apsilankymo, aiškėja naujų detalių. Turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ketina įsigyti Lietuvos gastronomijos sektoriaus vertinimo ir rinkodaros priemonių paslaugų. Pirkimas dar tik planuojamas, o jo kaina galėtų siekti beveik 1,7 mln. eu...
Lithuania is set to have its first Michelin-rated restaurant next year, says Minister of the Economy and Innovation Aušrinė Armonaitė.
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad Lietuvoje 2024 m. turėtų atsirasti pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu. Jos teigimu, tokio restorano atsiradimas paskatintų atvykstančiųjų turistų srautus grįžti į priešpandeminį lygį.
Kaip rašoma pranešime spaudai, artėjant žiemos sezonui nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ pristato kampaniją „Atrask tai, kas sava žiemą“ ir kviečia mėgautis žiemos pramogomis čia, Lietuvoje. Žiemos sezonui pritaikytame puslapyje pramogų netrūks ir ekstremalių pojūčių ger...
Mūsų šalis mums pati gražiausia, bet kaip ją mato užsienio turistai ir kas juos čia traukia labiausiai? „Keliauk Lietuvoje“ atstovė Dovilė Seliukė papasakos, kaip užsieniečiai vertina viešnagę Lietuvoje.
Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad mūsų kraštas tampa vis patrauklesnis užsienio turistams, o kas šeštas čia viešėjęs svečias planuoja sugrįžti į Lietuvą dar kartą. Ar žinote, kuo Lietuva labiausiai vilioja užsienio turistus ir ką jie čia atranda?
„Co-created in Lithuania“ – prekių ženklas, skirtas Lietuvos įmonėms papildomai ženklinti eksportuojamas lietuviškas prekes, paslaugas ar kitus produktus. Kuo naudingas šis ženklinimas ir kokių papildomų naudų suteikia įmonėms bei pačiai Lietuvai?
Elektromobiliams nuvažiuojant vis didesnį atstumą aktuali tampa tvaraus turizmo tema. Viena svarbiausių sąlygų tam – minimalus poveikis aplinkai. Keliaujant elektromobiliu tai lengvai pasiekiama įkraunant bateriją iš atsinaujinančių šaltinių gaunama energija. Atsiranda vis daugiau tokį keliavimo būd...
Lithuania is holding talks with the prestigious Michelin guide over rating some of its local restaurants, the public broadcaster’s news website lrt.lt reports.
Lietuva derasi su restoranų gido „Michelin“ vertintojais dėl jų apsilankymo šalyje, skelbia lrt.lt.
Planuodami artimiausią kelionę pusė apklaustų lietuvių nurodo besirinksią vieną iš kurortų prie jūros, o likusi pusė – Druskininkų arba Birštono kurortus. Kodėl būtent šie miestai traukia poilsiautojus?
NATO viršūnių susitikimas tapo nuostabia reklama Vilniui. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės Evaldos Šiškauskienės manymu, pasirodyti pavyko puikiai, tačiau ar pavyko Vilniui per viršūnių susitikimą užsidirbti? Apie tai buvo pasakojama LNK žiniose.