duona

468 straipsnių

Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.

Miglė Dievenytė

Apsirūpinimas maistu vienas iš pagrindinių šalies saugumo prioritetų. Tačiau žmonių prioritetai keičiasi ir rengiant planą, ką ir kaip kaupti bei į ką reikėtų orientuotis sunkiais laikais tenka į tai atsižvelgti. Pavyzdžiui, duonos gaminių rinka – žmonių skonis keičiasi ir kepyklos atleidžia šimtus ...

Jolanta Veličkienė

Gliutenas arba glitimas yra kviečiuose, miežiuose ir rugiuose esantis baltymas, suteikiantis tešlai elastingumo ir purumo. Šis elastingumas leidžia kepiniams pakilti ir suteikia jiems pageidaujamą tekstūrą. Glitimas nėra reikšmingas maistinių medžiagų šaltinis, tačiau maisto produktai, kuriuose yra ...