Tokius pyragėlius galima kepti šventėms, galima – kasdienai. Minkšti, purūs ir labai gardūs. O su slyvų džemu pyragėliai – nuostabūs.
džemas
25 straipsnių
Džemas (angl. jam) – saldus želė konsistencijos vaisių ir uogų produktas, pagamintas iš cukraus bei vienos arba dviejų ar kelių rūšių vaisių minkštimo ir/ar tyrės.
Snaigė su apelsinu džemu – skani kalėdinė dekoracija su apelsinais. Patiekite su vaniliniais ledais. Snaigė su apelsinu džemu pradžiugins ir namiškius, ir svečius.
Sumuštinis su riešutų sviestu ir džemu gali tapti jūsų išsigelbėjimu. Būna gi, kad iš namų reikia išeiti po kelių minučių, o jūs – dar nepusryčiavę. Sumuštinį su riešutų sviestu ir džemu paruošite per porą minučių, o gal ir dar greičiau. Tad – skanaus!
Kai nusibosta kepiniai, mieliniai gaminiai, pravartu pasigaminti sluoksniuotą desertą. Su kruasanais ir grietinėle. Pagaminsite greitai, tad sluoksniuotu desertu galite pavaišinti ir didelę kompaniją.
Vasarą ne tik mėgaujamės šviežiomis uogomis ir vaisiais, bet ir skubame pasiruošti atsargų žiemai. Vis dėlto dietologai perspėja: dėl didelio kiekio pridėtinio cukraus uogienes reikėtų valgyti saikingai. O gal įmanoma uogienę pasigaminti sveikiau?
Štai jums idėja artėjančių švenčių dovanai – pagaminkite svogūnų džemo, sudėkite jį į gražius uogienės stiklainiukus ir padovanokite artimiesiems gurmanišką skonio patirtį. Nacionalinės šefų rinktinės narys, šefas Vytautas Zdanauskas dalijasi savo firminiu svogūnų džemo receptu. Džemą galite derinti...
Štai jums idėja artėjančių švenčių dovanai – pagaminkite svogūnų džemo, sudėkite jį į gražius uogienės stiklainiukus ir padovanokite artimiesiems gurmanišką skonio patirtį. Nacionalinės šefų rinktinės narys, šefas Vytautas Zdanauskas dalijasi savo firminiu svogūnų džemo receptu. Džemą galite derinti...
Nacionalinės šefų rinktinės narys, šefas Nikita Vornikas pristato kiek neįprastą džemą, kuriuo galite paskaninti mėsos ir žuvies patiekalus. Išbandykite naujus skonius ir praturtinkite savo skonių paletę.
Gardžiai išvirtos obuolienės tiks ir prie pusryčių blynų, ir prie naminio varškės sūrio ar net prie paukštienos patiekalų. Išsirinkite gardžiausią receptą ir išsivirkite šio skanaus lietuviško džemo patys.
Moliūgas – tikras rudens karalius. Šią daržovę galima panaudoti įvairiais būdais, tad šįkart išbandykite Nacionalinės šefų rinktinės nario Nikitos Vorniko siūlomą moliūgų džemo receptą. Virtuvė pakvips išskirtiniais aromatais!
Moliūgas – tikras rudens karalius. Šią daržovę galima panaudoti įvairiais būdais, tad šįkart išbandykite Nacionalinės šefų rinktinės nario Nikitos Vorniko siūlomą moliūgų džemo receptą. Virtuvė pakvips išskirtiniais aromatais!
Cukinijos puikiai tinka ne tik vegetariškiems blynams ar žiemos pagardams ruošti. Tai puikiausias ingredientas originalioms uogienėms. Įsitikinkite tuo išbandę mūsų sudaryto rinkinuko receptus.
Žiemą vakarai ilgėja, nosį kišti laukan vis labiau tingisi, nes spaudžia šaltukas, o mintys ima dažniau suktis apie artėjančias šventes. Ir, žinoma, dovanas. Norint išsklaidyti rudeninę melancholiją ir namus pripildyti jaukumo, nėra nieko geresnio, kaip imtis kvapnių eksperimentų virtuvėje. Tad siūl...
Jei esate tikras kulinarinių eksperimentų entuziastas, jums privalu išbandyti bent kelis iš penkių mūsų siūlomų neįprastų džemų receptų. Pažadame, maloniai nustebsite ne tik jūs patys, bet ir jūsų draugai!
Gardūs, traškūs ir labai labai kvapnūs. Šie pyragėliai į jūsų namus atneš pavasariško žaismingumo!