Džiovinimas

34 straipsnių

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ kūrėja Skirmantė Sirevičienė pasakoja, kaip ruošia svarainių sirupą. „Mano mama taip ruošdavo kiekvieną rudenį, aš taip pat ruošiu, ir atrodo, čia viskas taip paprasta, bet iš susidomėjimo socialiniuose tinkluose suprantu, kad svarainiai nusipelnė atskiro įrašo. Sunkia...

Norite išbandyti gurmanišką mėsos delikatesą? Vienas tokių sparčiai populiarėjančių Rytų virtuvės atradimų – armėniška vytinta jautiena – basturma. Jos paruošimui naudojama daug druskos, aštrių prieskonių, o rezultatas stebina išorėje kieta, gausiai prieskoniuota mėsos plutele, saugančia minkštą, ar...

Vasarą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais mėgaujamės kasdien, tačiau šį derlių norisi išsaugoti ir šaltajam sezonui. Konservavimas tam labai tinka, tačiau jo būdų yra ne vienas. Apie tai, kaip teisingai ir paprastai konservuoti šiltojo sezono gėrybes, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vi...

Daiva Valevičienė

Naminių atsargų gamybos dabar atsisako daug kas, tačiau prieskoninėms žolelėms, kurios dažnai ir apsaugo nuo populiariausių negandų, dažnai taikoma išimtis. Kvapo, skonio, spalvos ir mikroelementų derinys paperka, nes gali gerokai pakeisti patiekalo skonį, turi įtakos savijautai, o žoleles saugoti p...

Šįmet pirmą kartą pavyko prisiauginti daug moliūgų. Išbandžiau galybę receptų. Kaip dauguma moterų, greitai į juos nebekreipiu dėmesį ir varijuoju iš to, ką turiu užsiauginusi savo sode ir to, kas man skaniausia. Labiausiai patinka moliūgų saldumynai. Namai pakvimpa nuostabiu aromatu ( kol dar nešil...