Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ kūrėja Skirmantė Sirevičienė pasakoja, kaip ruošia svarainių sirupą. „Mano mama taip ruošdavo kiekvieną rudenį, aš taip pat ruošiu, ir atrodo, čia viskas taip paprasta, bet iš susidomėjimo socialiniuose tinkluose suprantu, kad svarainiai nusipelnė atskiro įrašo. Sunkia...
Džiovinimas
34 straipsnių
Koks apmaudas apima, kai išskalbus visiškai naują megztinį šis nepataisomai susitraukia ar susivelia! O kai pūkuojasi – atrodo, nei rankiosi tuos pūkus visą dieną, nei nukiši atgal į spintą... Kaip rūpintis drabužiais, kad šie neprarastų savo formos, kokybės ir vaizdo?
Obuolių sūris – ypatingas gardumynas, kuris kaskart bus vis kitokio skonio. Kurį lems turimi obuoliai. Nesikeičia tik tai, kad šis desertas yra nepakartojamas. Yra, kas svarbiausia, pagaminti jį nesudėtinga – sunku tik sulaukti, kol obuolių sūris išdžius.
Nors pavasaris tituluojamas vienu gražiausių metų laiku, kenčiantiems nuo alergijos žiedadulkėms šis laikas gali virsti tikru iššūkiu – pradeda kamuoti čiaudulys, akių perštėjimas ir niežulys, sloga, nosies užgulimas. Nors šią alergiją galima valdyti įvairiais medikamentais, vis dėlto ne ką mažiau s...
Ruošiame lietuvišką rudens derlių žiemai: geriausi apdorojimo būdai, dažniausios klaidos ir specialus receptas (1)
Statistinis lietuvis kasmet išmeta apie 60 kg dar tinkamo vartoti maisto, o kiekvienas europietis jo atsikrato beveik tris kartus daugiau. Tokią nedžiuginančią statistiką skelbia Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija bei Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tai ypač aktualu rudenį...
Džiugina pilnos pintinės grybų? Šiaulietė priminė tradicinį receptą, kuris nukels jus į vaikystę (16)
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė su šeima gyvena Šiauliuose ir kasdien gamina keturių asmenų šeimai. Tinklaraštyje ir instagrame moteris dalijasi savo virtuvės istorijomis ir siekia įkvėpti kitus gaminti namuose. Anot jos, maistą gaminti yra lengva, o patiekalas, pagamintas su meile, ...
Norite išbandyti gurmanišką mėsos delikatesą? Vienas tokių sparčiai populiarėjančių Rytų virtuvės atradimų – armėniška vytinta jautiena – basturma. Jos paruošimui naudojama daug druskos, aštrių prieskonių, o rezultatas stebina išorėje kieta, gausiai prieskoniuota mėsos plutele, saugančia minkštą, ar...
Vasarą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais mėgaujamės kasdien, tačiau šį derlių norisi išsaugoti ir šaltajam sezonui. Konservavimas tam labai tinka, tačiau jo būdų yra ne vienas. Apie tai, kaip teisingai ir paprastai konservuoti šiltojo sezono gėrybes, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vi...
Liofilizacija – vienas iš daugelio maisto produktų konservavimo būdų, išsiskiriantis tuo, kad šiuo metu pripažįstamas kaip vertingiausias dėl keleto priežasčių.
Dar vienas būdas, kaip panaudoti moliūgą ir pasigaminti sveikesnių, naminių saldainių.
Naminių atsargų gamybos dabar atsisako daug kas, tačiau prieskoninėms žolelėms, kurios dažnai ir apsaugo nuo populiariausių negandų, dažnai taikoma išimtis. Kvapo, skonio, spalvos ir mikroelementų derinys paperka, nes gali gerokai pakeisti patiekalo skonį, turi įtakos savijautai, o žoleles saugoti p...
Šįmet pirmą kartą pavyko prisiauginti daug moliūgų. Išbandžiau galybę receptų. Kaip dauguma moterų, greitai į juos nebekreipiu dėmesį ir varijuoju iš to, ką turiu užsiauginusi savo sode ir to, kas man skaniausia. Labiausiai patinka moliūgų saldumynai. Namai pakvimpa nuostabiu aromatu ( kol dar nešil...
Taip pat džiovinti galite ir šilbaravykius ar voveraites.
Dėkojame DELFI skaitytojui Audriui už receptą!
Išsišakoję plaukų galiukai yra tik viena iš daugelio problemų, su kuria moteris susiduria, jei jos kasdieninė plaukų priežiūros rutina yra netinkama...