Kotletų receptas – nemari klasika. Kaskart juos gaminant galima gauti vis kitokį skonį, tačiau rezultatas visada toks pat – džiuginantis. Kotletus patiekite su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
džiuvėsėliai
29 straipsnių
Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pademonstruos, kaip pagaminti itin gardų vištienos šnicelį. Patikėkite – valgant šį patiekalą jums tikrai nieko nepritrūks. Vištienos šnicelis – tikriems karališkiems pietums.
Vištienos kepsneliai su naminiu padažu – dar vienas patiekalas grilio vakarėliui. Paruošti labai paprasta, kaip ir naminį padažą – jo receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Vištienos kepsneliai su naminiu padažu gardūs ir karšti, ir atvėsę.
Sūrio rutuliukai – receptas ieškantiems užkandžių. Traškūs iš išorės ir tąsūs viduje – toks užkandis patiks daugeliui. Sūrio rutuliukus valgykite šiltus, bet skanūs ir atvėsę.
Dar vienas patiekalas, tinkantis į grilio patiekalų sąrašą, – jautienos iešmeliai. Ypatingo skonio, minkšti ir sultingi – tokius norėsite kepti dar ne kartą. Jautienos iešmelius patiekite su žaliomis daržovėmis.
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...
Itin gardžiai paruoštas keptas kamambero sūris – tokio niekas neatsisakys paragauti. Tai paprastai ir gana greitai pagaminamas patiekalas, tad gali tapti puikiu išsigelbėjimu užsukus svečiams. Keptą kamambero sūrį patiekite su spanguolių džemu.
Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Keptą sultingą mėsos maltinį arba taip vadinamą netikrą zuikį iki šiol gamina daug tradicinės virtuvės mėgėjų. Pasak UAB „Ilzenbergo ūkis“ vadovės Dianos Jokimčienės, net ir pats kasdieniškiausias patiekalas, pagamintas iš šviežių ir natūralių ingredientų, paskanintas tinkamais prieskoniais, gali ta...
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Mėgstančius įvairius užkandžius kviečiame pasilepinti traškiais svogūnų žiedais. Šis gardus užkandis maloniai nustebina ne vieną. Traškius svogūnų žiedus rekomenduojama patiekti su majonezo padažu.
Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.
Puikus makaronų ir sūrio derinys žinomas visiems, tad šįkart gaminkite pietums apkepą. Tąsus ir drėgnas patiekalas bus būtent tai, kas tinka vėsoką dieną. Makaronus su sūriu gardinkite čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.
Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
Pažadu, kad šie greiti ir lengvai paruošiami vištienos kąsneliai taps vienu mėgstamiausių jūsų šeimynos patiekalu! Na, tiek čia to ir patiekalo, tai greičiau užkandis, bet vištienos kąsneliams, patiektiems su padažais ir daržovėmis, neįmanoma atsispirti. Juos galima patiekti kaip užkandį, panaudoti ...
Šie žuvies kepsneliai yra puikus užkandis žuvies mėgėjams. Taip pat jie gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas. Žuvies kepsnelių galima pasidaryti daugiau ir užsišaldyti.
Traškūs vištienos sparneliai, dėl kurių pamesite galvą. Tai nuostabus užkandis ne tik vakarėliui ar pasisėdėjimui su draugais. „Svarbiausia, kad tai labai paprastas greitas būdas išsikepti tobulą vištieną. Panko džiūvėsėliai vištieną padarys traškią kaip populiariame restorane“, – sako recepto autor...
Vienas universaliausių patiekalų – varškės apkepas. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Ir valgo varškės apkepą tiek mažas, tiek didelis.
Vargu ar rasime šeimininkę ar šeimininką, kas negamintų kotletų. Ir kiekvienas turi savo receptą, savo gudrybes, kaip pagaminti juos kuo puresnius ir minkštesnius. Dalijamės kotletų receptu – jei kartais dar neturite atradę savojo.