Socialiniuose tinkluose dalinamasi vaikams skirto pašteto sudėties etikete, kurioje įrašytas dažnai sutinkamas maisto priedas, žymimas kodu E621 – mononatrio glutamatas. Žinutės autorė piktinosi, kad tokia sudėtinė dalis kūdikiams ir vaikams skirtuose produktuose – neleistina, tačiau tai nėra tiesa.
E621
13 straipsnių
Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie yra jautrūs mono natrio gliutomatui, dar kitaip žinomam kaip E621.
Kaip neapsigauti renkantis padažus: dietistė išdavė, kurie sveikiausi ir mažiausiai kenkia figūrai (3)
Jeigu vasarą norisi maitintis tuo, kas lengva, gaivu ir neapkrauna organizmo, atvėsus orams kone pasąmoningai renkamės tai, kas sočiau. O tai, kas sotu, neretai būna pagardinta įvairiais padažais, riebu ir toli gražu nuo sąvokos „sveika“.
Geriausias pasirinkimas šaltą dieną – dubenėlis garuojančios sriubos, o greičiausias būdas jos išsivirti – prie greit supjaustytų daržovių tiesiog paskubom įsimesti vieną kitą sultinio kubelį. Po nosim kaipmat pakvips vištienos, daržovių ar miško grybų aromatai! Sugundyti reklamų retas susimąstome, ...
Dauguma lietuvių pirkdami maisto produktus pasiskaito jų sudėtį ir stengiasi vartoti tokius produktus, kuriuose yra mažiau maisto priedų, parodė naujausia visuomenės apklausa. Mitybos ekspertė Raminta Bogušienė tai įvardija kaip teigiamą pokytį visuomenėje.
Vasaros sezonas džiugina plačia šviežių maisto produktų įvairove bei grilio patiekalais. Andrius Pauliukevičius, Lietuvos kultūrizmo čempionas, sako, kad sportininkai taip pat mėgaujasi šiais vasaros privalumais ir dalinasi vertingais patarimais sveikesnei mitybai.
Jau netrukus sėsime prie švenčių stalo, ant kurio pagal senas tradicijas karaliaus silkė. Silkė su svogūnais, silkė su grybais, silkė pagal mamos ar močiutės receptą pagamintame marinate. Jei neturėsite laiko apsilankyti turguje ar tiesiog nerasite kur nusipirkti visos silkės, kurią išdoroję galėtum...
Nors ne kartą garsiai kalbėta, kad maisto gaminių, kurių sudėtyje yra nitritinės druskos, negalima kepti, nei mitybos specialistams, nei patiems gamintojams ne paslaptis, kad daugelis lietuvių, nepaisydami vėžio grėsmės, vis dar kepa vieną populiariausių tokių gaminių – karštai rūkytas dešreles. Pri...
Šventinį Joninių savaitgalį ir visą likusią vasarą daugybė lietuvių keliaus į gamtą kepti įvairių grilio patiekalų. Vienas tokių – lietuvių taip pamėgtos dešrelės. Rinkdamiesi jas dauguma lietuvių nepaiso gamintojų nurodytos paskirties ir renkasi dešreles, kurių kepti negalima, mat jų sudėtyje esant...
Sulaukėme daug prašymų ištirti dešreles, juk ne paslaptis, kad jas valgo dauguma, kai kurie galbūt labai retai, kai jau visai striuka su idėjomis, ką pagaminti vakarienei, kiti gal ir dažniau, bet valgytojų tikrai netrūksta. Nusprendusios išsiaiškinti, kas jose slypi, nesitikėjome, kad jos taps iki ...
Perka kaip sveiką maistą, o gali būti priešingai: tokių produktų priedai specialistams kelia siaubą (66)
Spalvingomis etiketėmis papuošti maisto produktai, kurie, kaip skelbiama reklamose, skirti vaikams, puikuojasi visų prekybos tinklų lentynose: tai dešrelės, sūriai, paštetai, gėrimai, net miltai ir daugybė kitų gaminių. Tačiau jei tikitės, kad tai sveikesnis maistas jūsų atžaloms ar net ir jums pati...
One apple per day keeps the doctor away („Vienas obuolys per dieną atitolina vizitą pas gydytoją“ - angl.) – seniai žinoma tiesa, kurią patvirtina ir daugelis medikų. Vis dažniau šnekant apie subalansuotos mitybos ir sveiko maisto teorijas svarbus išlieka ir praktinis įgyvendinimas – platus sveikų p...
Greičiausiai nesuklysiu teigdamas, kad daugeliui mūsų yra tekę išgyventi laikotarpį, kuomet kišenėje švilpauja vėjai, o skrandis visą dieną nepatenkintai urzgia. Ne veltui modernioje tautosakoje klaidžioja dešimtys anekdotų, kuriais pašiepiamas mokslus „graužiančiųjų“ sugebėjimas itin taupiai pavalg...