Lietuvoje maždaug kas trečias žmogus netoleruoja laktozės, o dalis yra alergiški karvės pieno produktams, sako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova. Ji pažymi, kad su tokiomis problemomis susiduria ne tik suaugę, bet ir vaikai. Todėl, specialistės teigimu, svarbu p...
Eglė Kliukaitė-Sidorova
8 straipsnių
Vasara neišvengiamai koreguoja kiekvieno iš mūsų mitybos įpročius – valgome lengviau, mažiau, tačiau pakitus gyvenimo ritmui neišvengiamai susiduriame ir su pagundomis bei sveikatai palankios mitybos iššūkiais. Kas vyksta su mūsų organizmu vasarą? Kokias klaidas dažniausiai darome ir į ką svarbu ats...
Vasara neišvengiamai koreguoja kiekvieno iš mūsų mitybos įpročius – valgome lengviau, mažiau, tačiau pakitus gyvenimo ritmui neišvengiamai susiduriame ir su pagundomis bei sveikatai palankios mitybos iššūkiais. Kas vyksta su mūsų organizmu vasarą? Kokias klaidas dažniausiai darome ir į ką svarbu ats...
Migdolai ne veltui vadinami riešutų karaliumi – specialistų teigimu, saujelė migdolų per dieną turi didžiulę naudą mažinant ligų riziką. Gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova dalinasi patarimais, kaip tinkamai vartojant šį riešutą galima sureguliuoti svorį, cukraus kiekį kraujyje, sustiprinti š...
Iš Pietų Azijos kilęs lydytas sviestas (ghee) žinomas ir lietuviškoje virtuvėje. Vis dėlto prieš gaminant šį, atrodo, lengvą produktą iš vieno ingrediento, pravartu pasidomėti, kaip tai atlikti teisingai. Gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova sako, kad ir ghee sviestas, vartojamas nesaikingai, ...
Dietologė pasakė, kiek kartų valgyti, kad neaugtų svoris: daug kas netinkamai vertina užkandžius (43)
Dėl karantino pakitęs bendras dienos režimas padarė didelę įtaką ir pasikeitusiems žmonių mitybos įpročiams. Specialistų teigimu, tendencija aiški – priaugome daugiau svorio, o išlaikyti griežtą režimą darosi vis sudėtingiau, todėl ypač svarbus tampa tinkamas užkandžiavimas. Apie tai laidoje „Delfi ...
Dėl karantino persikėlus dirbti iš namų bei pakitęs bendras dienos režimas turėjo didelės įtakos ir pasikeitusiems žmonių mitybos įpročiams. Specialistų teigimu, tendencija aiški – priaugome daugiau svorio, o išlaikyti griežtą režimą darosi vis sudėtingiau, todėl ypač svarbiais čia tampa užkandžiavi...
Tikriausiai ne vienas esame susidūręs su sunkumo jausmu po gardžios vakarienės. Ar ne kartą girdėję, kad valgyti reikia ramiai prie stalo, o ne žiūrint televizorių ar užsiimant kitais darbais. Tačiau, kaip iš tikrųjų veikia mūsų virškinimo sistema? Kas lemia greitesnį ar lėtesnį jos darbą? Kuo skiri...