Alytaus rajone, Miroslavo kaime, Rima Petrašiūnienė turi atidariusi nuosavą kepyklėlę „Pupa“. Buvusiame vyro garaže dabar šeimininkaujanti verslininkė kepa plikytus pyragaičius bei šakočius. Ji tikina daugiausia dirbanti naktimis, tačiau prie tokio gyvenimo ir darbo sako jau pripratusi.
eklerai
8 straipsnių
Šventėms panorau surinkti po pasaulį išsibarsčiusių maisto tinklaraštininkių receptus. Vienas už kitą gardesni patiekalai – lietuvės pasiūlė ir užkandžių, ir karštų patiekalų, ir desertų. Tekste rasite šiuos receptus: Velingtono kepsnys, Čičinsko kepsnys, anties krūtinėlė su karamelizuotomis bulvėmi...
Ekleras – desertas iš plikytos tešlos su kremu viduje – yra laikomas vienu didžiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Anot maisto istorikų, ekleras buvo sukurtas XIX a. Prancūzijoje, o jo autorius – prancūzų gastronomijos pradininkas ir karališkųjų rūmų šefas Marie Antoine Carême. Būtent jo dėka šis dese...
Gruodžio pradžioje sostinėje duris atvėrė „Kler e kler“. Pasak eklerinės savininkių, tai – vienintelė desertinė Vilniuje, kepanti ir prekiaujanti tik eklerais ir kava.
Eklerų su grietinėlės kremu skonis tikriausiai žinomas visiems, būtent jį pajusite ir paragavę šį tortą. Jis greitai paruošiamas, tik svarbiausia tortą pagaminti dieną prieš tiekimą. O plikytus pyragėlius galite keptis patys, bet galite naudoti ir pirktinius.
Ko gero, nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų savęs palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų žmogus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai labai švelnus ir taurus gardėsis.
Keliones po šalies mokyklas tęsiančią socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“ komandą papildė vienuoliktokas Silvestras Mečkovskis iš Rūdiškių gimnazijos.
Keliones po šalies mokyklas tęsiančią socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“ komandą papildė vienuoliktokas Silvestras Mečkovskis iš Rūdiškių gimnazijos. Jaunasis VMG komandos narys jau įsisuko į profesionalią mitų griovėjų virtuvę. Šį kartą Silvestras gamins eklerus su įdaru.