Atėjus vasarai, restoranai į lauko terasas vilioja siūlydami svečiams mėgautis subtilaus dūmų aromato ypatingais patiekalais. Kaip teisingai paruošti daržoves, mėsą, žuvį ir kokius kepimo bei temperatūrinius režimus naudoti, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pristatė sukviesdama į...
ėriena
24 straipsnių
Gegužės vidurys – pats laikas namų virtuvę „iškraustyti“ į lauką. Iniciatyva, kviečianti atgaivinti linksmų vasaros sutiktuvių – gegužinių – tradiciją ir sukurti naują nacionalinę šventę, ragina šiandien su šeimomis išeiti į lauką ir šventiniam stalui pasiruošti grilio patiekalų. Kulinarijos studijo...
Geriausiu Lietuvos virėju pripažintas virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas dalijasi dar vienu nesunkiai paruošiamu, bet itin gardžiu receptu – ėriuko šonkauliukais su jaunomis daržovėmis. Vasarą prisiminsime ne tik dėl gaivių ledų ar kokteilių, bet ir dėl sultingų barbekiu patiekalų, o šis gali būti p...
Geriausiu Lietuvos virėju pripažintas virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas dalijasi dar vienu nesunkiai paruošiamu, bet itin gardžiu receptu – ėriuko šonkauliukais su jaunomis daržovėmis. Vasarą prisiminsime ne tik dėl gaivių ledų ar kokteilių, bet ir dėl sultingų barbekiu patiekalų, o šis gali būti p...
Pavasarį, kai po šaltojo metų laiko taip norisi trykšti energija, o organizme vis dėlto trūksta įvairių mineralinių medžiagų ir vitaminų, geriausia išeitis – kokybiškas maistas ir dovana gomuriui. Tad jėgų stygių kompensuoti kuo puikiausiai galima pamaloninant save ypatingu patiekalu. Šį kartą vyras...
Jeigu rugpjūtis yra kaip vasaros savaitgalis, tai kas yra ilgasis Žolinių savaitgalis, kuris būna rugpjūtyje? Savaitgalio ilgasis savaitgalis per savaitgalį, vasaros vasara?
Dar prieš daugiau nei šimtą metu Lietuvoje ganydavosi šimtai tūkstančių avių, tačiau avininkystė mūsų šalyje laikui bėgant tapo nebe tokia populiari, o avienos lietuviai privengia dėl paplitusio mito, kad ji turi labai specifinį skonį ir kvapą.
Deividas Gailius iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dar kartą priėmė LKL FIT virtuvės iššūkį. Šįkart su „IDW Esperanza resort“ virtuvės šefu gamino ėrienos šonkaulius su kuskuso salotomis.
Aviena ar ėriena ant lietuvių stalo atsiranda daug rečiau nei kiauliena ar paukštiena. Vis dėlto, Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako teigimu, senovėje lietuviai avienos vartojo daugiausiai. Nors kai kuriuos atbaido specifinis šios mėsos kvapas, pašnekovas pabrėžia: nedarant ...
Restorano vadovas Mantas Motiejūnas su pagalbininke pagamins sultingą ėrienos karkutę su ant griliaus keptomis daržovėmis.
Ėrienos bei avienos patiekalai – populiariausi Didžiojoje Britanijoje. Anglijoje yra net britiškoji avių auginimo paramos organizacija. Tad avieną britai tikrai moka gerai paruošti.
Tai, kad pipirai ir druska dera prie visko, dar vaikystėje išmokė močiutė, o visą kitą taip pat tiesiog sumakaluoju ir pilu ant patiekalo. Prieskonių parduotuvės konsultantė patarė: reikia žinoti, kokius prieskonius derinti su kokiais produktais.
Japonų virtuvės restorano „Omakase: sushi and grill“ šefas Regimantas Trimakas siūlo pasigaminti ėrienos šonkauliukų su korėjietišku padažu.
Kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos rekomenduoja lietuviams naudoti kuo daugiau savo natūralių, šviežių sezoninių produktų, kurie pasitelkus kūrybiškumą gali praturtinti lietuvišką virtuvę. Specialiai „Delfi.lt“ skaitytojams šefas demonstruoja Velykų stalui itin tinka...
Kiek mažiau tradicinis pašteto variantas, kuris turėtų patikti tiems, kas nevengia ragauti mėsos ir vaisių derinių.
Kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos rekomenduoja lietuviams naudoti kuo daugiau savo natūralių, šviežių sezoninių produktų, kurie pasitelkus kūrybiškumą gali praturtinti lietuvišką virtuvę. Specialiai „Delfi.lt“ skaitytojams šefas demonstruoja Velykų stalui itin tinka...