Tris dešimtmečius rinkoje veikianti pakavimo ir ženklinimo sprendimus siūlanti įmonė „PakMarkas“ šiais metais įgyvendino ne vieną pokytį – pakeitė direktorių, valdymo struktūrą bei atsisakė apie dešimties darbuotojų. Jos direktorius Aidas Mackevičius „Delfi“ plačiau papasakojo apie pasikeitimus bei ...
etiketės
21 straipsnių
Nustokime save apgaudinėti ir ieškoti pasiteisinimų, nors giliai viduje patys žinome, kad darome kažką netinkamai. Antsvoris neatsiranda per vieną naktį. Tuo labiau nuo bandelės kvapo ar netinkamo planetų išsidėstymo. Tai liečia ir tuos, kurie skundžiasi masės trūkumu. Jūs neturite stebuklingos medž...
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse nuo sausio 9 d. pradėtos keisti prekių kainų etikečių spalvos. Nuo šiol, kaip pranešime žiniasklaidai teigia prekybos tinklo atstovai, lentynose bus aiškiau išskirtos įprastos prekių kainos, taip pat įprastos kainos su „Ačiū“ kortele bei specialių pas...
Produktų ženklinimo taisyklės visada grindžiamos nauda vartotojui, tačiau pastarieji nebūtinai tą naudą gauna. Žmogui tikrai patogu skaityti prekės informaciją lietuviškai, tačiau ženklinama yra ne tokia kalba, kurią jis vartoja kasdienybėje. „Etiketėje – teisės aktais nustatytos frazės, kurias gami...
Danieliui Narauskui – 28-eri. Jis pats save pristato tiesiog kaip muzikantą, tačiau dar būtų galima pridėti – keliautojas, prie laužo vykstančių būgnų vakarų organizatorius, o tiems, kurie dar tik nori išmokti mušti afrikietišką instrumentą „djembe“, dar ir mokytojas.
Aliejai tikriausiai yra vieni iš tų produktų, kurių kokybė ir vertingumas yra dažnai aptarinėjami. Galime rinktis iš daugelio rūšių: alyvuogių, rapsų, kokosų, įvairių sėklų aliejų. Rinktis šalto ar karšto spaudimo aliejus. Šį kartą „Alfas Live“ laidoje lankėsi alyvuogių aliejaus someljė Liana Davlet...
Populiarėjančios elektroninės kainų etiketės ne veltui grasina išstumti popierines. Kaip atskleidžia mažmeninės prekybos technologinių sprendimų bendrovės „StrongPoint“ vadovas Baltijos šalims Rimantas Mažulis, vis daugiau mažmeninėje rinkoje veikiančių prekybininkų įvertina šios inovacijos naudą ta...
Ar skaitmeninių žymų (etikečių) naudojimas žuvims stebėti galėtų sumažinti žuvininkystės aferų kiekį, padėti išsaugoti aplinką ir visus, esančius tiekimo grandinėje, priversti prisiimti atsakomybę?
Augantis susidomėjimas sveika mityba padidino vartotojų poreikį žinoti, ką jie perka ir valgo. Tačiau nepasimesti parduotuvių lentynose esančių produktų gausoje ir atpažinti gaminį, kuris būtų naudingiausias sveikatai – tikras iššūkis.
Prekybos centre „Mega“ apsipirkti norėjęs kaunietis negalėjo patikėti savo akimis – su didele nuolaida pardavinėto drabužio kaina ant etiketės buvo kone dvigubai mažesnė nei ta, kurios prašė parduotuvė. Tačiau šios atstovai teigia, kad spausdindamas etiketės kainą, suklydo gamintojas.
„Etiketės klaidina dėl trijų priežasčių: 1) dėl gamintojų, kurie nori parodyti produktą geresniu nei jis yra, 2) dėl maisto ženklinimo taisyklių, kurios draudžia rašyti tai, ką žmonės supranta, ir verčia rašyti, ko jie nesupranta ir nelabai suprasti gali, 3) dėl to, kad mes jų neskaitom, skaitom tik...
Praėjusių metų spalio pabaigoje įprastines baltas kainų etiketes geltonomis pakeitęs prekybos tinklas „Maxima“ persigalvojo: nuo rugpjūčio parduotuvių pirkėjams nebegeltonuoja lentynose iškabintos kainos.
Dydžių problema parduotuvėse moterims įvaro alergiją vietoms, kuriose reikia matuotis drabužius. Žiūri į etiketę, o pardavėja purto galvą: „Pas mus pamažinti“. Apsidžiaugi įlindusi į 36, o paaiškėja, kad šis – „padidintas“! Štai dėl ko drabužius mieliau perku internetu, dėvėtų drabužių parduotuvėse ...
Nuo šeštadienio įsigalioja Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams.
XXI amžiuje sunku atrasti organizmui vertingo maisto. Parduotuvėse gausu maisto priedais „užpildytų“ produktų, cheminėmis trąšomis užaugintų vaisių ir daržovių. Anksčiau mūsų močiutės valgydavo tikrą sūrį, sviestą, duoną. Tačiau dabar daug kur galime matyti užrašus: skaidulinės medžiagos, nesočiosio...
Gana dažnai nutinka taip, kad ant gaminio pakuotės nebūna užrašyti jokie priedai, tačiau ištyrus produktą paaiškėja, kad jis nėra jau toks ir „nekaltas“. Vartojamas gaminys, kuriame yra keli jo etiketėje nepaminėti konservantai, saldikliai, dažikliai, per kelis metus gali sukelti nemažų sveikatos su...
Kartais nuomonės apie kitus žmones man primena sutrikusią navigaciją. Ten, kur turi būti miestas, ekrane matau kalnus. Ten kur turi būti kalnai, plyti jūra. Bet jie sako, kad tai laikinas sutrikimas…
Ne paslaptis, kad valgymas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Ir labai svarbus ritualas, dažnai lemiantis ne tik skrandžio, bet ir paties valgytojo būvį ir būtį. Esame tai, ką valgome. Maistas, kaip žinote, yra ne tik energijos šaltinis. Netinkama mityba tukina, didina riziką susirgti vėžiu, dia...
Plaukuotieji krabai gyvena keliose vietovėse Jandzės upės deltos regione Kinijoje, tačiau vertingiausiais dėl dydžio ir skonio laikomi krabai iš Jangčengo ežero, esančio rytinėje Dziangsu provincijoje. Kadangi jie kainuoja nepigiai – už didelį krabą tenka pakloti iki 300 juanių (apie 120 Lt), pastar...
Ar mes suprantame, nuo ko mus saugo šie produktai? Ir kokia jų siūloma apsauga? Ar etiška daryti bandymus su žmonėmis?